Safa Ramdhani en Yamaira van der Goes delen hun liefde voor de basketbalsport

Gepubliceerd op 14 juli 2024 om 13:00

Ze hebben het in hun mars, basketbaltalent in meerdere opzichten. Safa Ramdhani (links) en Yamaira van der Goes (rechts) zijn allebei sterke talenten namens Triple ThreaT Haarlem, en zijn vastbesloten hun talenten verder te ontwikkelen.

Een mooie basketbalstart

De 17-jarige Safa vond haar grote passie voor basketbal dankzij de invloed van haar familie. Invloed is misschien een groot woord, maar haar zus Marwa had veel sporten geprobeerd. "Uiteindelijk ben ik met mijn zus meegegaan,” vertelt Safa. “Toen zij basketbal ging proberen, besloot ik het ook te proberen, en dat klikte meteen bij mij. Sinds ik zes jaar was, speel ik al basketbal. Ik begon eerst bij BS Leiden en ben daarna naar Triple ThreaT gegaan. Daar speel ik nu ongeveer drie jaar.”

Yamaira, 16 jaar oud, ontdekte basketbal al op jonge leeftijd dankzij haar moeder. Haar moeder en ooms speelden basketbal in Suriname. “Ik deed eerst aan tennis, maar dat vond ik niet meer zo leuk,” vertelt Yamaira. “Basketbal was binnen de familie van mijn moeder behoorlijk populair. Daardoor ben ik het gaan proberen en ik begon bij Racing Beverwijk. Net als Safa speel ik nu ook drie jaar basketbal bij Triple ThreaT.”

Teamgeest en dynamiek

Voor beide speelsters is de teamgeest een cruciaal onderdeel van hun liefde voor basketbal. Ze genieten ervan om voor anderen te spelen, passes te geven en samen te scoren. “Voor mij is het echt een teamsport,” beaamt Safa. “Je moet echt met elkaar spelen, dat is wat ik heel leuk vind; spelen voor een ander. Dus als ik iemand vrij zie staan, dan pas ik om als team te kunnen scoren. Dat vind ik persoonlijk echt heel leuk.”

Yamaira: “Bij mij is het eigenlijk hetzelfde. Ik kan gewoon even al mijn energie kwijt. Dat is iets wat bij basketbal echt kan.”

Prachtige tijden bij Triple ThreaT

Triple ThreaT heeft een grote invloed gehad op hun ontwikkeling. Bij Triple ThreaT voelt het als een familie, vooral met de steun van de community tijdens wedstrijden. “Bij Racing Beverwijk kwam ik in een jongensteam terecht, en dat vond ik ook heel leuk natuurlijk,” veronderstelt Yamaira. “Ik werd steeds beter in basketbal, en dus kwam ik op jonge leeftijd al in het onder-18 team van de club. Ik kwam er eigenlijk achter dat die competitie voor mij wel uitgespeeld was, dus toen ben ik verder gaan kijken. Zodoende kwam ik bij Triple ThreaT terecht.”

Safa kwam rond hetzelfde moment terecht bij Triple ThreaT. Via BS Leiden wist ze de aansluiting te maken naar Haarlem. “Ik heb ook een paar Nederlandse kampioenschappen gehaald met BS Leiden, bij onder-12, onder-14, en volgens mij twee keer met onder-16. Ik werd daarna eigenlijk gevraagd door Roberto en Dominique om naar Triple ThreaT te komen. Ik heb mij daar echt ontwikkeld en begon al met Dames 1 mee te trainen.”

Cup Finals 2024

Eén van de hoogtepunten van dit seizoen was het winnen van de Basketball Cup Finals 2024. Het onder 21 team van Triple ThreaT wist met ruime cijfers te winnen van Den Helder Suns, wat een mooie kroon op het harde werk van beide dames en hun team betekende.

Kampioen worden met Triple ThreaT

Beide dames hebben dit jaar een mooi kampioenschap meegemaakt. In Almere speelden zij in de landelijke finale tegen Orange Lions Academy.

Yamaira: “Tijdens de wedstrijden is het meegereisde publiek helemaal met trommels lawaai aan het maken. We waren dus ook met de hele community gekomen met een bus. Met zo'n energie naar de wedstrijd komen, voelt gewoon als één familie.”

In actie op het hoogste niveau van Nederland

Dat is niet het enige met Triple ThreaT. Beide dames komen ook uit op het hoogste niveau van Nederland. Safa kan zich dat eerste moment nog heel goed herinneren. “Ik had denk ik niet het besef dat ik op het hoogste niveau aan het spelen was. Ik was eigenlijk alleen maar bezig met wat ik moest doen. Na de wedstrijd drong het eigenlijk pas echt tot me door. Liever wilde ik daar tijdens de wedstrijd niet over nadenken. Ik wilde het gewoon zien als een wedstrijd die we moesten winnen.”

Beide talenten hebben met hun doorzettingsvermogen en liefde voor de sport de potentie om de toekomst van het Nederlandse basketbal te vormen. Bij Triple ThreaT kunnen ze nog veel meer moois bereiken, en hun inzet laat zien dat met passie en hard werken, de top behalen altijd mogelijk is!

Reactie plaatsen

Reacties

Jennifer Koning
2 maanden geleden

💯
SUPER!!!