Evelyn Beijer uit haar voldoening bij Arnhem Eagles

Gepubliceerd op 20 augustus 2024 om 11:00

Evelyn Beijer, een 17-jarige talentvolle basketbalspeelster van Arnhem Eagles, heeft sinds haar jeugd een diepe passie voor basketbal ontwikkeld. Ze begon op jonge leeftijd toen ze samen met haar broertje een proefles bijwoonde. Hoewel haar broertje niet dezelfde liefde voor de sport voelde, bleef Evelyn hangen en ontdekte ze dat basketbal voor haar veel meer was dan zomaar een spel. “Ik speel sinds mijn tiende basketbal,” vertelt Evelyn. “Voor mij is het echt iets waarbij ik mijzelf helemaal kan ontspannen. Ik hoef nergens over na te denken als ik speel. Mijn hoofd wordt gewoon leeg.”

Verbondenheid met Arnhem Eagles

Evelyns liefde voor de sport groeide verder toen ze bij Arnhem Eagles begon. De nabijheid van de club maakte het voor haar gemakkelijk om regelmatig te trainen en deel te nemen aan wedstrijden. Ze beschrijft hoe ze zich vanaf de eerste les al thuis voelde binnen het team en hoe de trainers haar potentieel zagen, zelfs toen ze nog maar net begonnen was. “De trainers waren lief. De mensen eromheen waren ook al heel leuk, en een van de trainers zei dat ik veel potentie heb. Ik vond dat leuk om te horen, al stond ik op dat moment nog maar een paar keer op het veld.”

Kansen en keuzes

Haar toewijding aan de sport heeft haar diverse kansen geboden om elders te spelen, zoals bij Landstede en andere clubs buiten Arnhem. Echter, vanwege praktische redenen en haar sterke verbondenheid met haar team bij Arnhem Eagles, koos ze ervoor om te blijven. Evelyn hecht veel waarde aan het hebben van een hechte en gezellige teamdynamiek, wat haar keuze om bij de Eagles te blijven versterkte. “Ik vind het wel belangrijk dat ik er plezier in heb. Als dat op een gegeven moment weg is, ga ik ook twijfelen. Tot nu toe heb ik eigenlijk altijd plezier gehad binnen het team. De meiden zijn hartstikke gezellig, de trainingen zijn serieus, maar de grap en de humor zitten er ook bij.”

Spelen op hoger niveau

Dit seizoen speelde Evelyn zowel bij het onder 18 team als bij Dames 1 van de Arnhem Eagles. Ze waardeert de mogelijkheid om met oudere, meer ervaren speelsters te trainen, wat haar zowel op persoonlijk als professioneel vlak heeft geholpen om te groeien. “Ik kom daar dan als 16-jarige in het team met mensen die allemaal minimaal 21, 22 of 23 jaar zijn, misschien wel ouder. Eigenlijk heb ik ze tot nu toe elke keer gewoon gezien als grote zussen voor mij. Met het onder 18 team gaan we op landelijk niveau spelen, in de Eerste Divisie.”

De toekomstplannen van Evelyn blijven open. Ze ziet het als een kans om zowel persoonlijk als binnen haar team te groeien en zich te ontwikkelen. “Ik zou het heel gaaf vinden als ik dat wel zou gaan doen, als de timing op een moment correct en goed uitkomt. Ik zou het een leuke kans vinden. Ik denk ook dat het iets is waar je veel van kan leren en ook mee kan doorgroeien binnen je eigen ontwikkeling. Ik denk dat het veel mooie kansen kan geven, zowel voor je persoonlijke als je teamontwikkeling.”

Vol vertrouwen in de toekomst

Met de komende seizoenen in zicht, blijft Evelyn gefocust op haar ontwikkeling en het genieten van het spel. Ze kijkt ernaar uit om weer volledig in actie te komen na een blessure en is vastbesloten om het beste uit haar carrière te halen. “Ik hoop dat mijn blessure snel geneest zodat ik weer kan spelen. Als ik weer in actie kom, zou ik het leuk vinden als je een wedstrijd van me komt bekijken.”

Evelyn Beijer is zonder twijfel een beloftevolle basketbalspeelster. Haar passie en positieve instelling maken haar tot een waardevolle speelster van Arnhem Eagles en een kracht om in de gaten te houden.

Reactie plaatsen

Reacties

Beppie
2 maanden geleden

Wat mooi om te lezen.
Evelyn is een fantastische, sportieve basketbal speelster. Die zich 100% inzet.
Evelyn, ik grote bewondering voor je.
Ook hoe je met de pech van je blessure om gaat , met geweldige positiviteit en doorzettingsvermogen.
Daar heb je al veel mee bereikt en dat gaat nog meer worden.
Hopelijk kun je binnenkort weer actief deelnemen en kan ik daar weer getuige van zijn.
Evelyn, in een woord Chapau !!!