Caro Apers vol trots op haar plek bij BC Cobras

Gepubliceerd op 22 september 2024 om 10:00

Caro Apers, nu 22 jaar oud, heeft haar plek gevonden als prominente speelster bij BC Cobras. Ze begon haar sportieve carrière echter niet op het basketbalveld, maar in de turnzaal. Het was een toevallige ontmoeting tijdens een campingvakantie die haar leven een andere wending gaf. “Een van onze buren was een basketbalcoach bij Stabroek. Hij vroeg waarom ik niet op basketbal zou gaan. Zo is het begonnen bij mij.”

Van Stabroek naar Kangoeroes Boom

Caro zette haar eerste stappen in het basketbal bij Schelle BBC, maar al snel maakte ze de overstap naar Kangoeroes Boom. De overgang was allesbehalve eenvoudig. “Bij Schelle was er geen meisjesteam meer op dat moment, dus ik moest van onder 12 direct naar onder 16 of onder 19. Ik basketbalde echter nog maar net, dus dat was gewoon geen optie,” herinnert ze zich. Toch vond ze haar weg en maakte indruk bij Kangoeroes, waar ze deel uitmaakte van de opstart van Phantoms. “Ik heb één jaar echt nog voor Kangoeroes gespeeld, en ik heb daarmee de opstart bij Phantoms meegemaakt.”

Succes en tegenslagen

Caro’s talent kwam snel naar voren, en met Kangoeroes Boom behaalde ze veel successen, waaronder meerdere bekers. “Met de onder 14 hebben wij de Beker van België zelf georganiseerd. Dat bestond toen nog niet op onder 14-niveau. Wij waren in alles heel vlot op dat moment en wisten te winnen,” zegt ze trots. Haar carrière kende echter ook tegenslagen. In 2019 scheurde ze haar kruisband, een zware klap die haar plannen om in de Top Division One te spelen verstoorde.

Nieuwe uitdagingen bij BC Cobras

Sinds 2022 speelt Caro bij BC Cobras, een stap die ze bewust nam om weer plezier in het spel te krijgen. “Het eerste contact dat ik daarmee had, was eigenlijk heel positief. Hij stelde mij echt direct op mijn gemak,” vertelt ze over haar overstap. Bij Cobras vond ze een nieuw thuis en een club die haar volledig ondersteunde. “Het is zo’n wereldje met zoveel onzekerheden. Als een club zegt: 'Weet je, we gaan je hier opvangen, we gaan je begeleiden en wij staan eigenlijk voor je klaar,' dat geeft echt zo’n goed gevoel!”

Blik op de toekomst

Caro kijkt met optimisme naar de toekomst van vrouwenbasketbal in België, vooral geïnspireerd door de successen van de Belgian Cats. “Ik hoop eigenlijk dat het succes van wat er momenteel in het vrouwenbasketbal gebeurt, ook op WNBA-niveau en de NCAA, wat aandacht naar vrouwenbasketbal brengt,” zegt ze. Ze ziet een groeiende interesse en hoopt dat dit meer meisjes zal inspireren om te beginnen met basketbal, zodat de sport verder kan groeien en bloeien.

Caro Apers is een voorbeeld van doorzettingsvermogen en passie. Van haar eerste stappen in het turnen tot haar huidige positie bij BC Cobras, ze heeft elke uitdaging aangepakt met vastberadenheid en een glimlach. Haar verhaal is een inspiratie voor velen en benadrukt het belang van steun, hard werken en geloven in je dromen.

Reactie plaatsen

Reacties

Charles Van den Plas
25 dagen geleden

Schitterend Caro je was zo energiek en had veel bal gevoel kan als díe hard baketfreak dit niet laten passeren en blij dat het een schot in de roos is geworden. Groetjes aan de familie xxx 🏀🏀🏀charles