Gedreven basketbaltalent en winnersmentaliteit brengen Lexy Kettmann verder in de basketbalsport

Gepubliceerd op 26 september 2024 om 13:00

Bij BV Hoofddorp onder 16 speelt een sterk basketbaltalent: Lexy Kettmann. Op slechts 14-jarige leeftijd heeft ze al een enorme indruk gemaakt op het basketbalveld met haar doorzettingsvermogen, talent en passie. Haar avontuurlijke houding en constante progressie laten zien dat ze een veelbelovende toekomst tegemoet gaat in de sport.

“Basketbal, dat wil ik ook!”

De liefde voor sport zat er bij Lexy al vroeg in. Hoewel ze aanvankelijk tenniste, veranderde haar pad drastisch toen ze basketbal ontdekte. “Ik was op zoek naar iets nieuws,” vertelt Lexy, “en toen dacht ik aan basketbal. Waarschijnlijk doordat mijn vader vroeger heeft gebasketbald en omdat mijn broer dat ook doet.” Hoewel ze de exacte reden niet precies kan benoemen, is één ding zeker: de bal rolde meteen de goede kant op.

Lexy’s basketbalcarrière begon niet direct bij BV Hoofddorp. Haar eerste stappen zette ze bij The Lions in Zandvoort, waar haar broer al speelde. “Mijn broer speelde eerst, en daarna raakte ik erin door hem,” zegt ze.

De overstap naar BV Hoofddorp

Lexy voelde dat ze toe was aan meer uitdaging. Ze had de keuze om zich verder te ontwikkelen bij Triple ThreaT in Haarlem of bij BV Hoofddorp, en uiteindelijk werd het Hoofddorp. “Ik had een leuk team bij The Lions, maar ik wilde nog beter worden,” vertelt ze over haar tijd in Zandvoort. “Één keer per week trainen was te weinig als je iets wil bereiken.” Haar ouders en trainer, Robert ten Pierik, zagen dit ook en besloten om verder te kijken naar andere mogelijkheden. Ze overwogen twee clubs, maar uiteindelijk viel de keuze op BV Hoofddorp vanwege de nabijheid. “Het is een grote vereniging, dus ik moest wel even wennen,” geeft Lexy toe. De overgang naar een nieuwe club en een hoger niveau bracht natuurlijk uitdagingen met zich mee. “Ik kende niemand, en ik moest wennen aan de omgeving, de mensen en het team.” Ondanks deze uitdagingen wist Lexy zich snel aan te passen en te groeien!

Een steeds belangrijkere kracht binnen het team

Toen Lexy voor het eerst aansloot bij het onder 14-team van BV Hoofddorp, had ze het gevoel dat ze een nieuwe draai moest vinden Niet vreemd als je net in een nieuwe omgeving terechtkomt. Toch duurde het niet lang voordat ze uitgroeide tot een dragende speler, die zowel in de aanval als in de verdediging een belangrijke rol speelde. “Veel scoren, veel rebounds en sterk in defense,” beschrijft haar vader trots. De energie en wilskracht waarmee ze zich vastbijt in elke wedstrijd, maakten haar al snel onmisbaar voor het team. Dit toont niet alleen haar talent, maar ook haar bereidheid om keihard te werken en zichzelf continu te verbeteren. Lexy’s mentale kracht en motivatie zijn een groot deel van haar succes.

Teamverband en de liefde voor het spel

het gewoon leuk, vooral omdat je in een team speelt,” zegt ze. Voor haar draait het niet alleen om winnen, maar ook om het plezier en de connecties die ze maakt met haar teamgenoten. Ondanks de vele wisselingen in teams door de jaren heen, weet Lexy altijd snel vrienden te maken. “We zijn allemaal verslaafd aan hetzelfde spelletje,” zegt ze lachend. Het is deze combinatie van sociale vaardigheden en passie voor basketbal die haar zo geliefd maakt binnen haar teams.

Momenten om te herinneren

Als je Lexy vraagt naar de meest memorabele momenten uit haar basketbalcarrière tot nu toe, is dat een vrij moeilijke vraag. “Er zijn zoveel wedstrijden geweest, ik vergeet ze eerlijk gezegd best snel,” lacht ze. Toch komen er een paar momenten naar boven, zoals de wedstrijd tegen Lokomotief tijdens een toernooi in Denemarken, waar ze met haar team voor de derde plaats streden.

De ervaring in Denemarken

Inderdaad, het toernooi in het Deense Lemvig. Basketbal bracht Lexy dus al over de landsgrenzen heen. “Het was wel anders, basketballen in Denemarken,” vertelt ze. “Je gaat naar een ander land toe, en je moet daar ook wennen.” De ervaring om in het buitenland te spelen, heeft haar niet alleen als speler, maar ook als persoon verrijkt. “Je leert ook nieuwe talen en culturen kennen,” zegt ze. Het spelen tegen buitenlandse teams gaf haar een nieuw perspectief en inspireerde haar om nog harder te werken aan haar spel.

Het nieuwe seizoen: klaar voor de volgende uitdaging

Met een nieuw seizoen bij BV Hoofddorp onder 16 voor de boeg, kijkt Lexy uit naar wat komen gaat. “We spelen nu dus in de onder 16 Eredivisie, dus het gaat uitdagend worden, maar ook heel leuk,” zegt ze. Ze ziet het seizoen als een nieuwe uitdaging waarin ze weer veel kan leren en groeien. “Fysiek moet ik ook nog sterker worden,” geeft ze toe, maar zoals haar coaches weten, zal Lexy die uitdaging met beide handen aangrijpen. “Ze is nog jong, pas 14 jaar, en zal de komende jaren alleen maar sterker worden,” voorspelt haar vader. Met coaches als Linda Somers en Kirsten van Poeteren aan haar zijde, wordt er veel verwacht van Lexy dit seizoen. De combinatie van een goed team, ervaren coaches en haar eigen inzet lijkt de perfecte formule voor succes. Lexy is een voorbeeld van vastberadenheid, hard werken en liefde voor het spel. Met een veelbelovende toekomst voor de boeg, zullen we ongetwijfeld nog veel van haar horen!

Reactie plaatsen

Reacties

Frenk van Teeseling
20 dagen geleden

Ik ga je volgen en wordt je grootste fan op je vader na natuurlijk.
go for the top , you can do it
Frenk

Ruby
20 dagen geleden

WAUWW BESTEVRIENDIN ZO TROTS OP JOU ! Niet normaal ❥❥❥