Dozy Den Helder dames 2 loopt na rust uit richting ruime overwinning

Gepubliceerd op 25 september 2024 om 16:30

Den Helder is het nieuwe basketbalseizoen overtuigend begonnen met een sterke overwinning op Flashing Heiloo. In een wedstrijd waarin vooral het afstandsschot de doorslag gaf, zette Den Helder al snel de toon en gaf het de voorsprong niet meer uit handen. Hoewel Flashing Heiloo in het begin goed tegenstand bood, nam Den Helder in de tweede helft definitief afstand. Met een eindstand van 55-26 toonde de thuisploeg haar dominantie en maakte het een vliegende start in de competitie.

Den Helder begint sterk aan de wedstrijd tegen Flashing Heiloo. Simone Scheffer wordt aangespeeld door Dewi Spooren, en haar schot opent de score voor de ploeg uit de marinestad. Flashing Heiloo antwoordt met Inge Kamerbeek, die haar team voorop in de strijd gaat. De thuisploeg laat het daar niet bij zitten. Tess van Gessel wordt gevonden bij de driepuntslijn, en dat levert succes op. Zo houden beide teams elkaar in evenwicht. Aan de kant van Den Helder en Flashing Heiloo zijn het Tessa van Moll en Fleur Huiberts die voor een gelijke stand van 8-8 zorgen na het eerste kwart.

Het afstandsschot helpt de thuisploeg verder op weg. Wendy Schnorbusch en Sabrina Terneu zijn trefzeker, wat zorgt voor een 8-0 run voor Den Helder. Lange tijd worden aan beide kanten veel makkelijke kansen gemist. Flashing Heiloo maakt gebruik van het feit dat ook Den Helder niet weet te scoren. Eva Otto en Inge Kamerbeek slaan hun slag. Net wanneer de bezoekers terugkomen tot 16-12, vindt Den Helder opnieuw de driepunter. Dit keer is het Tess van Gessel die met een driepunter weer voor afstand zorgt. Lange tijd blijft de stand op 19-12 staan, en dit is ook de ruststand in het voordeel van Den Helder.

Na de rust gaat Den Helder sterker verder. Via Van Moll en Terneu wordt het verschil vergroot, en Linda Gruijs maakt met een drive naar de basket 31-15. Al snel loopt Den Helder verder uit ten opzichte van Flashing Heiloo. In de verdediging onderscheppen Denise van de Veen en Leonie Zimmerman de bal, waarna Van Gessel opnieuw een driepunter binnenschiet. Het collectief van Den Helder maakt het verschil. Ook Schnorbusch breidt de voorsprong uit met een driepunter. Zo weet Den Helder de eerste competitiewedstrijd van het seizoen overtuigend te winnen. Ze behalen de overwinning op Flashing Heiloo met 55-26 en maken een goede start.