Onder 20 kampioenen van Flashing Heiloo: Bram Mulderij en Fabian Dulmers

Gepubliceerd op 19 juli 2024 om 13:00

Bij Flashing Heiloo, een team met een rijke geschiedenis en een sterke aanwezigheid in de Nederlandse basketbalscene, staan twee uitblinkers: Bram Mulderij (links) en Fabian Dulmers (rechts). Deze getalenteerde spelers hebben niet alleen een diepe passie voor de sport, maar ook indrukwekkende persoonlijke verhalen die hun weg naar succes beschrijven. Hun toewijding, harde werk en liefde voor basketbal zijn inspirerend voor zowel hun teamgenoten als jonge aspiranten in de sport. Foto: Action Shots

Ontmoet de spelers

Brams reis in basketbal begon dankzij een vriend die op hoog niveau speelde. “Bij mij is het door een vriend gekomen. Hij heeft op hoog niveau gespeeld, en zodoende ben ik er zo in gerold,” vertelt Bram. Zijn passie voor de sport werd aangewakkerd en leidde tot een opmerkelijke carrière tot dusver.

Fabian, daarentegen, werd geïnspireerd door zijn broer. “Mijn broer kwam elke keer met plezier terug van de onder 12. Op dat moment wilde ik het ook proberen, dus vanaf de onder 12 ben ik al gaan basketballen samen met mijn broer,” deelt Fabian enthousiast.

De eerste stappen in de sport

Bram begon zijn carrière bij Break Out in Hippolytushoef. Daar ontwikkelde hij zich onder de begeleiding van coach Niels Lont snel. “Ik heb zoveel geleerd van hem. Het is eigenlijk gewoon opmerkelijk dat ik in twee jaar tijd goed genoeg was om in de Eredivisie te mogen spelen. Ik ben Niels daar echt dankbaar voor. In mijn derde jaar dat ik ben gaan basketballen, ben ik gelijk daarna overgegaan naar de Eredivisie bij Noordkop in Den Helder.”

Fabian bleef trouw aan Flashing Heiloo en groeide op binnen het team. “Ik speel al vanaf de onder 12 bij Flashing Heiloo, en zo ben ik steeds doorgegroeid met een paar uit mijn team, zoals Ilian en Wessel. Ik had een hele strenge coach, maar daardoor groeide ik ook steeds meer aangezien ik nog niet zo groot was. Voor mezelf heeft hij mij basketballend groter en sterker gemaakt.”

Uitdagingen en groei in de competitie

De weg naar succes was niet zonder uitdagingen. Bram herinnert zich de veranderingen in de competitie: “We begonnen eerst in een hele kleine competitie in de Eerste Divisie, en toen waren er steeds meer mensen en steeds meer teams die aan het afhaken waren. We kwamen daardoor in een andere competitie terecht.”

Fabian vult aan: “Ja, we waren in een hele kleine competitie, dus toen hebben we een onder 22 competitie geplaatst, omdat we anders gewoon te weinig wedstrijden hadden. We zaten eigenlijk in twee competities.”

Cruciale momenten op het veld

Beide spelers hebben intense momenten meegemaakt die hun vastberadenheid en teamgeest hebben getest. Bram beschrijft een spannend moment: “Het was echt heel intens. Je zit zo in je emotie, je wilt zoveel. Je ziet ook dat je tegenstanders langzaam weer terugkomen in de wedstrijd. Ze zijn echt heel erg goed teruggekomen, klasse van hen ook. Wij zijn op een gegeven moment met hun spel mee gaan lopen, en gingen ons eigen spel niet meer spelen.”

Fabian was eigenlijk niet in staat om tijdens die onder 22-wedstrijd te kunnen spelen. Toch moest hij vanwege foutenlast in actie komen. “Het was voor mij een cruciaal punt, maar ook voor het hele team natuurlijk. Het was heel spannend en je wilt gewoon scoren, want anders hadden ze met één lay-up weer voorgestaan. Ik moest ook wel in het veld staan, want iedereen had vijf fouten.”

Samen sterk

De kracht van Flashing Heiloo ligt in hun teamgeest. Fabian benadrukt dit: “Als team zijn we wel echt heel goed. Soms ook wat lui. Je versterkt elkaar; als iemand even niet goed gaat, dan trek je eigenlijk een beetje het hele team mee. Dat werkt ook tegenovergesteld; als het goed gaat, dan trek je het hele team ook in dat opzicht mee. Je ziet dan dat het beter gaat qua resultaat.”

De verhalen van Bram Mulderij en Fabian Dulmers laten zien hoe belangrijk passie, doorzettingsvermogen en samenwerking zijn in de sport. Hun bijdragen aan Flashing Heiloo hebben niet alleen hun team sterker gemaakt, maar dienen ook als inspiratie voor de volgende generatie basketballers. Met zulke kampioenen in hun gelederen kijkt Flashing Heiloo met vertrouwen naar de toekomst.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.