Maya Sirotski beleeft mooie tijden met Triple ThreaT

Gepubliceerd op 3 oktober 2024 om 09:00

Maya Sirotski, een 19-jarige basketbalster, heeft een opmerkelijke reis afgelegd in haar sportcarrière. Haar passie voor basketbal begon echter op een onverwachte manier. Ze begon met pingpongen, maar koos uiteindelijk voor basketbal; een sport die haar leven zou veranderen.

De eerste stappen op het veld

Maya's eerste kennismaking met basketbal vond plaats bij Lokomotief, een club waar ze de basisvaardigheden leerde en haar liefde voor het spel ontwikkelde. “Ik herinner me mijn eerste training nog zo goed,” vertelt Maya. “We gingen vooral passen en snijden, en voor mij leek dat echt op rondjes rennen.” Ondanks de initiële verwarring groeide haar passie voor het spel al heel snel. “Na een tijdje begon ik het echt snel te begrijpen, dus toen groeide mijn liefde voor basketbal alleen maar meer.”

Sterke ontwikkeling

Haar harde werk betaalde zich al vroeg uit. “Ik heb met Onder 12 het Nederlands kampioenschap gewonnen. Dat is wel iets waarvan je echt een duwtje in de rug krijgt, want qua ontwikkeling kun je er echt wat mee,” vertelt Maya trots. De overstap naar Triple ThreaT in Haarlem markeerde een nieuw hoofdstuk in haar carrière. “Het reizen was echter heel intens tijdens het eerste jaar. Ik was net 15 jaar. Op dit moment weet ik niet beter dan dat ik het nu al vier jaar doe,” legt ze uit. Ondanks de uitdagingen van lange reistijden en intensieve trainingsschema's bleef Maya vastberaden en gedreven.

Van lokale wedstrijden naar nationale kampioenschappen

Maya's inzet en talent leidden tot indrukwekkende prestaties, waaronder meerdere nationale kampioenschappen. “We bleven toch gewoon doorgaan en samenspelen. Eenmaal kampioen geworden kwam er een enorm gevoel van blijdschap naar voren,” vertelt ze over een gedenkwaardige finalewedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg in 2022, waarin ze met het Onder 18 team van Triple ThreaT het kampioenschap veroverde.

De toekomst tegemoet

Nu heeft Maya haar plek gevonden in het Nederlandse basketbal en kijkt ze uit naar wat de toekomst brengt. “Het is gewoon heel bijzonder om te zeggen dat je al twee keer kampioen bent geworden, en dan krijg je ook echt vertrouwen in je team voor de volgende seizoenen,” zegt ze optimistisch.

Met haar talent is Maya ongetwijfeld een speelster om in de gaten te houden in de Nederlandse basketbalwereld voor de komende jaren!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.