Jonge talenten Karlijn Volmerink en Valerie Letteboer aan de slag op het basketbalveld

Gepubliceerd op 10 oktober 2024 om 13:00

Karlijn Volmerink en Valerie Letteboer zijn twee jonge talenten die de harten van basketbalfans veroveren met hun passie en doorzettingsvermogen. Beide speelsters, respectievelijk 17 en 15 jaar oud, brengen een unieke mix van energie en teamwork naar hun team, de Peatminers.

Van kleins af aan in de ban van basketbal

Voor Karlijn begon de liefde voor basketbal na de zwemles. “Eerst natuurlijk rondkijken bij sporten hier in de buurt, ook bij volleybal. Eigenlijk gingen ook mijn buurmeisjes naar basketbal, dus toen ging ik ook op basketbal. Eigenlijk vond ik dat wel al heel leuk destijds,” vertelt ze enthousiast. Valerie daarentegen werd geïnspireerd door haar oudere zus, Madé Letteboer. “Mijn zus Madé heeft altijd op basketbal gezeten. Zij had het ook weer van een buurmeisje, dat ze er helemaal zin in had.”

Wat maakt basketbal zo bijzonder voor deze twee jonge sporters? “Dat heeft vooral met het samenspel te maken. Ik vond, toen ik ging kijken bij volleybal, basketbal toch leuker. Je bent ook veel beweeglijker en het samenspel is geweldig,” aldus Karlijn. Valerie vult aan: “Teamsport vind ik ook iets heel moois. Het is ook fijn dat we nu een leuk team hebben. We hebben dat ook altijd al gehad met basketbal, leuke teams. Met Peatminers is het altijd leuk en gezellig.”

Het competitieve karakter en teamspirit bij Peatminers

Het afgelopen seizoen in het onder 18-team van Peatminers was voor Karlijn en Valerie een mooi seizoen. “Het team is echt supergezellig, en heel fanatiek,” zegt Karlijn. Valerie: “We gaan natuurlijk altijd voor de winst. Als we verliezen, kunnen we echt balen, maar daarna is het ook weer gewoon gezellig en fijn hier.”

Voor het komende seizoen blijven beide speelsters nog bij het onder 18-team. Karlijn kijkt ook naar de mogelijkheid om met het damesteam mee te trainen en te spelen. “Dit jaar word ik 18, want ik zit er zeg maar tussenin. Ik blijf gewoon meetrainen met dit team en dan misschien ga ik wat meespelen met de wedstrijden van de dames, maar dat moet ik nog even kijken.”

Een hechte club met een warm ontvangst

Over Peatminers zijn Karlijn en Valerie unaniem positief. “Het is altijd wel leuk en veel dingen worden georganiseerd, zoals kamp of andere activiteiten. We zijn dan altijd op een leuke manier met elkaar,” zegt Valerie. Karlijn: “Ik werd daar ook heel open ontvangen, en ik vind het ook inderdaad echt superleuk: de kampen die worden georganiseerd en dat soort dingen. Dat is echt altijd heel gezellig.”

Karlijn Volmerink en Valerie Letteboer zijn zonder twijfel twee beloftevolle speelsters die hun team niet alleen door hun talent, maar ook door hun enthousiasme en teamgeest naar nieuwe hoogten brengen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.