Lieve Haver klaar voor een nieuw avontuur bij BV Hoofddorp onder 16

Gepubliceerd op 13 oktober 2024 om 10:30

In de wereld van het basketbal is het zeldzaam om iemand te vinden die niet alleen de technische vaardigheden beheerst, maar ook de passie en vastberadenheid heeft om zichzelf steeds te verbeteren. Lieve Haver, een jonge en talentvolle speelster van het onder 16 team van BV Hoofddorp, belichaamt precies die combinatie. Op 14-jarige leeftijd is ze al een vertrouwde naam binnen haar club en ze heeft grote plannen voor haar toekomst in het basketbal. In dit artikel leren we meer over haar achtergrond, haar passie en haar weg naar succes.

Een familie vol basketbal

Lieve’s liefde voor basketbal begon op jonge leeftijd, geïnspireerd door haar familie. “Mijn hele familie speelde al basketbal,” vertelt Lieve enthousiast. “Vanaf een jonge leeftijd van zes jaar ben ik begonnen bij Akrides in IJmuiden. Zo is het allemaal begonnen, met mijn vader en mijn broer die daar speelden. Mijn zusje Noek speelt ook basketbal bij Akrides.” Het was een logische stap voor haar om de bal op te pakken en het spel te verkennen, een beslissing die haar leven zou vormen.

De hechte band met haar familie zorgde voor extra motivatie. “Ik denk dat mijn familie, en vooral mijn broer, me echt heeft geïnspireerd,” zegt ze. “Ik wil net zo goed worden als de mensen die ik ken.”

De eerste stappen op het veld

Als zesjarig meisje begon Lieve haar basketbalcarrière bij Akrides, een kleine club in IJmuiden. “De eerste keer dat ik basketbalde, was bij de onder 10, en toen speelden we eigenlijk alleen maar spelletjes,” herinnert ze zich. “Het was heel leuk, en ik dacht al snel: ja, hier wil ik meer mee doen.” Na die eerste kennismaking met de sport besloot Lieve dat ze serieus wilde worden in basketbal. “Ik wilde echt beter worden,” zegt ze vastberaden. Dankzij haar harde werk en doorzettingsvermogen werd ze opgemerkt en kreeg ze de kans om te trainen bij BV Hoofddorp. De overstap naar deze club markeerde het begin van een meer gestructureerde en serieuze aanpak van haar basketbalcarrière.

Het overgangsjaar: van Akrides naar BV Hoofddorp

Hoewel het seizoen bij Akrides veel leuke momenten kende, was de overstap naar BV Hoofddorp een grote stap voor Lieve. “Het was heel anders. Bij Akrides hadden we minder trainingen dan hier bij BV Hoofddorp,” vertelt ze. “Het verschil in niveau was echt merkbaar, maar ik vond het geweldig om mezelf uit te dagen en nieuwe dingen te leren.”

Dat seizoen, waarin ze speelde bij de onder 14, was een belangrijk leermoment voor Lieve. “Het team van onder 14 was een heel leuk team. Iedereen was anders, maar het klikte goed,” legt ze uit. Ze genoot van de teamdynamiek en de nieuwe uitdagingen die de intensievere trainingen met zich meebrachten.

Vooruitblikken op het onder 16 seizoen

Nu ze de stap naar het onder 16-team heeft gezet, is Lieve enthousiast over wat het nieuwe seizoen zal brengen. “Ik heb er echt zin in,” zegt ze met een glimlach. “Ik ben benieuwd hoe iedereen gaat spelen en hoe het team zich zal ontwikkelen. Het voelt nu al goed, omdat ik de meiden al beter ken.”

Hoewel ze nog niet precies weet hoe het seizoen zal verlopen, is ze vastberaden om het beste eruit te halen. “Ik denk dat het anders zal zijn dan vorig seizoen, maar het wordt wel leuk,” zegt ze hoopvol. Haar focus ligt op verbetering en groei, zowel individueel als binnen het team.

De toekomst van Lieve Haver

Lieve’s toewijding aan het basketbal is onmiskenbaar. Ze is vastberaden om zichzelf te blijven ontwikkelen en haar vaardigheden verder te verfijnen. “Ik wil echt beter worden,” herhaalt ze met een vastberaden blik. Met haar talent, passie en de steun van haar familie ziet de toekomst van Lieve er rooskleurig uit.

Wat de toekomst ook brengt, één ding is zeker: Lieve Haver is iemand om in de gaten te houden. Haar kracht ligt in haar passie en doorzettingsvermogen. Het is duidelijk dat dit nog maar het begin is van een veelbelovende basketbalcarrière!

Reactie plaatsen

Reacties

Haver
3 dagen geleden

Lieve is onze kleindochter. Heeft een sterke wil om fijn en goed te spelen op dit niveau.
Hoofddorp kwam op haar pad na een fijne tijd bij Akrides. Mooi haar inspiratie te halen uit haar familie. We kijken graag en genieten van haar.