Myles van der San gaat voor een nieuwe uitdaging bij MBCA

Gepubliceerd op 13 augustus 2024 om 13:00

Myles van der San (met nummer 3) is een jonge basketballer van 13 jaar oud die woont in Amsterdam en speelt bij MBCA Amstelveen. Zijn sportcarrière begon niet meteen op het basketbalveld. “Ik zat eerst op voetbal, maar dat vond ik uiteindelijk niet zo leuk. Ik heb toen mijn vader een paar keer zien basketballen, en dat wilde ik ook wel doen.”

De eerste keer basketballen

Hoewel zijn vader ook basketbalde, begon Myles met deze sport bij BV Amsterdam. “In het begin was het gewoon leuk, dus ik dacht: ja, ik wil hier wel verder mee.” Echter, ondanks het plezier miste hij goede begeleiding: “Voor meer uitdaging ben ik naar BC Apollo Amsterdam gegaan.” Bij Apollo begon Myles op een hoger niveau te spelen. Hij bleef vier jaar bij Apollo voordat hij de overstap naar MBCA maakte. “Ja, het team zelf was gewoon altijd leuk. Altijd gezellig,” zegt hij over zijn tijd bij Apollo. “We hadden dit jaar kampioen kunnen worden met onder 14. Bij Apollo heb ik in de afgelopen jaren veel geleerd, maar om nog meer te leren ga ik naar MBCA.”

Myles heeft meerdere spelers die hem inspireren, waaronder Jrue Holiday en Allen Iverson. “Jrue Holiday. Oh ja. Ja, Jrue Holiday,” zegt hij enthousiast. Zijn speelstijl is ook geïnspireerd door deze spelers, vooral hun vaardigheden als point guard.

De overstap naar MBCA

Bij MBCA hoopt Myles verder te groeien als speler. “Het is een leuk team en goede spelers, dus ik word er wel beter van.” Hij kijkt uit naar de uitdagingen die voor hem liggen. “Ik denk dat ze me echt gaan leren hoe ik met snelheid moet spelen.”

Myles heeft ook de kans gekregen om voor Next Hoops te spelen, een avontuur dat hem tijdelijk naar Barcelona bracht. “Ik was gevraagd voor Next Hoops. In juli gingen we naar Barcelona toe. Daar hebben we een toernooi van twee dagen gespeeld. Daar spelen we allemaal tegen de top 10, dus de beste clubs van Europa,” vertelt hij enthousiast.

Blik op de toekomst

Myles kijkt met vertrouwen naar de toekomst. Hij hoopt dat spelen tegen sterke Europese teams hem zal helpen om nog beter te worden. “Ja, ik heb er wel zin in. Allereerst naar MBCA om daar nog sterker te kunnen worden.”

Reactie plaatsen

Reacties

Francina Ruseler
2 maanden geleden

Trots op onze kleinzoon! Leuk interview!
Groetjes oma van Myles