Mare Lutterman floreert op het basketbalveld

Gepubliceerd op 14 oktober 2024 om 13:00

Mare Lutterman is een 13-jarige basketbalster die al sinds haar zesde met passie op het veld staat. Ze begon haar carrière bij de benjamins en heeft sindsdien indrukwekkende vooruitgang geboekt. "Ik ben begonnen met basketbal toen ik zes was. Het ging eigenlijk al best wel goed in het begin," vertelt Mare enthousiast. Haar talent bleef niet onopgemerkt, en nu speelt ze voor Dozy Den Helder, een club die bekendstaat om haar sterke jeugdopleiding.

Inspiratie van de familie

Mares liefde voor basketbal is diepgeworteld in haar familie. "Mijn tante, de zus van mijn vader, speelde op een heel hoog niveau basketbal, en dat vertelde mijn vader altijd in verhalen. Dus ik kreeg best wel veel interesse in basketbal daardoor," legt ze uit. Het is duidelijk dat basketbal een belangrijk onderdeel is van Mares familiegeschiedenis, en ze heeft deze passie met volle overgave omarmd.

Dozy Den Helder krijgt een talent erbij

De overstap naar Dozy Den Helder was een belangrijke mijlpaal in Mares jonge carrière. Ze herinnert zich haar eerste trainingen en wedstrijden met veel enthousiasme. "Ik vond het leuk, omdat het een teamsport is en er zijn hartstikke mooie gelegenheden om te trainen en wedstrijden te spelen." De club biedt haar een stimulerende omgeving waarin ze haar vaardigheden verder kan ontwikkelen en haar potentieel maximaal kan benutten.

Invloedrijke coaches

Tijdens haar tijd bij Dozy Den Helder heeft Mare training gekregen van diverse coaches die een grote invloed op haar hebben gehad. Ze noemt Marion Velzeboer en Isa Jacobs als belangrijke mentoren. “Ik heb ook Cora Rieuwers als trainer gehad, en toen ik meetrainde met onder 12 heb ik ook heel veel van Linda Mol geleerd," zegt Mare. Deze coaches hebben haar niet alleen technisch beter gemaakt, maar ook mentaal sterker.

Onvergetelijke momenten

Mare heeft al enkele onvergetelijke momenten beleefd in haar nog jonge carrière. Ze was onderdeel van het team dat Nederlands kampioen werd onder 12 en won recentelijk de beker met het onder 18-team. "Kampioen worden met onder 12 is iets wat ik nooit meer ga vergeten. Afgelopen seizoen heb ik met het onder 18-team ook de Basketball Cup gewonnen." Deze prestaties geven haar het vertrouwen dat er nog veel meer succes in het verschiet ligt.

Grote dromen

De jonge basketbalster heeft grote dromen voor de toekomst. Ze hoopt ooit voor het Nederlands team te spelen en droomt ervan om in Dames 1 te spelen, het hoogste niveau in Nederland. "Ja, ooit met Janiek van Veen bij Dames 1 spelen, dat zou toch fantastisch zijn! Dat lijkt mij echt heel erg leuk, en het lijkt mij sowieso echt heel leuk als ik op jonge leeftijd al in Dames 1 mag spelen," zegt Mare met een glimlach. Haar vastberadenheid en talent maken deze dromen zeker haalbaar.

Mare Lutterman is een naam om in de gaten te houden in de basketbalwereld. Met haar talent, doorzettingsvermogen en de steun van haar familie en coaches, staat ze aan het begin van een veelbelovende carrière!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.