Bas en Anne Prinsen strijden voor meer basketbalkansen

Gepubliceerd op 29 september 2024 om 11:00

Een onwrikbare wil om te winnen: dat geldt zeker voor Bas en Anne Prinsen, twee basketbalspelers van BV Hoofddorp. Beiden hebben al indrukwekkende prestaties geleverd, maar ze willen uiteraard nog veel meer bereiken. Die mogelijkheid is er zeker!

Afkomstig uit een basketbalgezin

Bas en Anne komen uit een echte basketbalfamilie. “Onze ouders hebben allebei gebasketbald,” vertelt Anne trots. “Mijn moeder is eerder gestopt, maar mijn vader is nog langer doorgegaan. Basketbal zit echt in de familie, zelfs mijn opa heeft landelijk basketbal gespeeld.” Dit inspireerde hen om zelf ook de basketbalschoenen aan te trekken.

Anne herinnert zich haar eerste stappen op het basketbalveld nog vaag: “Ik ben begonnen bij de basketbalschool in Nieuw Vennep, maar veel weet ik er niet meer van. Wat ik wel weet, is dat ik op een gegeven moment dacht: ‘Ik wil dit echt doen.’“ Bas zijn eerste stappen op het veld kwamen later. “Mijn eerste moment was eigenlijk pas 2,5 jaar geleden. Ik zat eerst op voetbal,  maar ik vond het niet meer leuk. Het hele gezin was al bezig met basketbal, dus ik dacht: laat ik het proberen.”

Het bleek een goede keuze. “Na een paar proeftrainingen ging het eigenlijk best wel heel goed, alleen stopte toen het seizoen,” vertelt Bas. “In de zomer heb ik zelf buiten doorgetraind en daarna ben ik in het derde team begonnen. Al snel speelde ik ook mee met het tweede team, en het seizoen daarop zelfs in het eerste team onder 16.”

Snelle opmars en onvergetelijke momenten

De weg naar succes was niet altijd makkelijk, maar wel gedenkwaardig. “We zijn in ons eerste seizoen meteen kampioen geworden,” vertelt Bas enthousiast. “De laatste wedstrijd was tegen de nummer twee en die wonnen we. Het was mijn eerste echt spannende, competitieve wedstrijd. Dat vergeet ik nooit meer. Ik had ook al snel een basisplek gekregen, en dat voelde echt als een hoogtepunt.”

Ook Anne heeft nog mooie herinneringen aan het vorige seizoen. “Afgelopen seizoen speelden we in de eerste divisie onder 14 competitie, en dat was een geweldige ervaring. Onze coach, Linda Somers, verwachtte veel van ons, en dat was soms pittig, maar het heeft ons wel sterker gemaakt.”

Hoewel Bas en Anne broer en zus zijn, verschillen ze sterk in hun speelstijl. “We zijn allebei goed in verdedigen en hebben goed spelinzicht, dat hebben we wel van onze vader en moeder meegekregen,” vertelt Anne. “Maar verder zijn we ook verschillend. Ik ben meer gefocust op de verdediging en goede assists geven, terwijl Bas ook de aanval op zoekt.”

Beiden hopen nog lang te basketballen en willen graag nog beter worden.

Vooruitkijken naar het seizoen 2024/2025

Het aankomende seizoen staat voor de deur en de verwachtingen zijn hoog. “Ik ga nu naar onder 16,” vertelt Anne. “Ik hoop veel te spelen en mezelf verder te ontwikkelen.” Bas kijkt er ook naar uit: “We hebben een sterk team, en ik weet zeker dat we hoge ogen gaan gooien.” Beiden zijn het erover eens dat de toekomst er rooskleurig uitziet. “We hebben nog zoveel te leren, maar met onze inzet en passie komt het allemaal goed,” aldus Bas.

Met hun ogen gericht op dit seizoen, is het slechts een kwestie van tijd voordat we nog veel meer zullen horen van deze fantastische basketballers!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.