Lisa de Heij start nieuw avontuur bij BV Hoofddorp

Gepubliceerd op 8 oktober 2024 om 09:00

Lisa de Heij is pas 13 jaar, maar met haar tomeloze inzet, passie voor de sport en een winnaarsmentaliteit die je zelden ziet op zo’n jonge leeftijd, is zij een speler om in de gaten te houden. Spelend voor BV Hoofddorp bij het team Onder 16-2, en als bankspeler bij Onder 16-1, combineert Lisa haar talent met een ongekende toewijding.

Hoe het begon: een schooltoernooi als eerste stap

Lisa’s passie voor basketbal ontstond op jonge leeftijd, tijdens een schooltoernooi. “Heel lang geleden had ik op school een keer een basketbaltoernooi, en dat vond ik eigenlijk wel leuk. Toen ben ik bij deze club begonnen.” Vanaf dat moment was de liefde voor basketbal geboren. Lisa kan moeilijk uitleggen wat het precies is dat basketbal zo speciaal voor haar maakt. “Ik weet het eigenlijk niet, ik vind het gewoon heel leuk om te doen,” zegt ze lachend. Dat plezier is ongetwijfeld een van de sleutels tot haar succes.

Inspiratie in teams, niet in individuen

Wanneer haar wordt gevraagd of er iemand is die haar inspireert, hoeft ze niet lang na te denken. “Niet echt één iemand, maar meer gewoon de oudere teams van BV Hoofddorp. Dan denk ik: ‘oh, die zijn heel goed, zo wil ik ook worden’.” Voor Lisa draait het om het teamgevoel en het zien wat zij als groep kunnen bereiken. Ook NBA-teams en de prestaties van Nederland in het 3x3 basketbal op de Olympische Spelen motiveren haar.

Lisa herinnert zich haar eerste kennismaking met basketbal nog goed. “Ik vond het in het begin heel spannend, maar ik speelde nog geen wedstrijden, ik was echt heel jong. Ik vond het heel erg leuk.” Ze vertelt ook over een van haar meest memorabele wedstrijden in de Onder 12. “We speelden met een gemixt team tegen Derba, en we wonnen met 101-6. Dat vergeet ik niet meer, ik vond het echt heel mooi!”

Het seizoen bij onder 14: een bijzondere ervaring

Het afgelopen jaar speelde Lisa bij Onder 14 van BV Hoofddorp, een tijd die ze beschrijft als fantastisch. Het teamgevoel stond centraal en ze herinnert zich de vele mooie momenten die ze met haar teamgenoten heeft beleefd. “Ik hield erg van dat team. Ik vond het een heel leuk team, leuke coach. Alles was heel leuk. We hebben heel veel dingen met elkaar gedaan, zoals naar Denemarken en Tilburg, echt superleuk.”

Het toernooi in Denemarken heeft een bijzondere plek in haar hart veroverd. “Het voelde echt alsof je heel goed bent, ook al zijn we nog best wel jong. Alsof je toch echt heel erg goed bent,” vertelt ze enthousiast. De derde plek die het team behaalde, maakte de ervaring nog mooier: “Toen we voor het eerst zo’n toernooi deden en gelijk derde werden, vond ik dat heel knap.”

Groeien met het onder 16 team

Dit jaar speelt Lisa bij Onder 16, een nieuwe uitdaging in een hogere competitie. “We zitten nu met 16-1 in de eredivisie. Dat is natuurlijk heel zwaar, maar dat is juist ook super leerzaam en superleuk,” legt ze uit. Haar verwachtingen voor het seizoen zijn helder: “Ik denk dat we heel erg gaan groeien dit seizoen.” Lisa weet dat de eredivisie een zware competitie is, maar dat de leerervaringen en de ontwikkeling die ze daar opdoet, haar als speler naar een hoger niveau zullen tillen.

Het is duidelijk dat Lisa niet alleen een getalenteerde basketbalster is, maar ook een speler met een ongelooflijke passie voor de sport. Ze kijkt op naar de oudere teams en NBA-spelers, maar blijft bescheiden over haar eigen groei. De ervaring die ze al op jonge leeftijd heeft opgedaan, zoals het onvergetelijke toernooi in Denemarken en haar successen in de Onder 12, vormen een solide basis voor haar toekomst. De komende jaren zal Lisa ongetwijfeld nog verder groeien, zowel op sportief vlak als persoonlijk. Haar winnaarsmentaliteit en haar bereidheid om te leren van elke wedstrijd, hoe zwaar die ook is, zullen haar ver brengen. “We gaan er nog moois van maken,” besluit ze met een glimlach.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.