Ruime overwinning voor de Orange Lions meiden onder 16

Gepubliceerd op 17 augustus 2024 om 09:00

De Orange Lions meiden onder 16 waren gebrand op een overwinning. Tegen Oostenrijk zat het er net niet in om te winnen, ondanks een sterker comeback. Tegen Luxemburg konden ze rekenen op een mooi resultaat. Gaandeweg de tweede helft liep het verschil op, waardoor een grote 83-39 overwinning na 40 minuten op het bord stond. Foto: FIBA Europe

Beide teams hebben moeite met de balcontrole, wat leidt tot balverlies over en weer. Na twee minuten valt de eerste veldscore van de wedstrijd. Ivy Panka pakt de steal en verzilvert deze met een drive naar de basket. Samen met Lila van Stein maakt zij het verschil in de eerste minuten: na vier minuten staat het al 10-0 voor de Lions. Luxemburg gaat vervolgens ook de strijd aan en scoort voor het eerst via Tereza Liska. Toch blijven de Lions overeind. Sophie Hartman pakt de steal en maakt de and-1. Het verschil blijft zeven punten wanneer ook Barbora Buzasi tot scoren komt: 15-8 na het eerste kwart.

Luxemburg vindt in het tweede kwart toch een kleine gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. Ze openen met een drive van Dana Wies, maar meteen daarna doet Yamaira van der Goes iets terug namens de Lions. Wies gaat echter door met een driepunter, en Luxemburg komt bij 17-15 wel heel dicht in de buurt van de Lions. Niet veel later vergroot Mia Lieverst, speelster van de driepunters tegen Oostenrijk, de voorsprong weer met een driepunter. Lieverst en Floortje van Duijn trekken op dat moment de kar, en via een schot van Ilvy Fahner komen de Lions op een 29-15 voorsprong, en dat alles in een mum van tijd. De Lions zijn nog niet klaar, want van dichtbij de ring zijn ze ook sterk. Via Adriana Reijnen en Van Stein wordt het 37-20 bij rust.

Na rust gaan de Lions er vol tegenaan. Adriana Reijnen bevindt zich in een bijzonder sterke fase en vergroot samen met de inbreng van Daylisa Deul het verschil nog meer. De Lions zijn ook verdedigend sterk, want ze houden Luxemburg grootschalig van scoren af. Naast Reijnen blijft ook Lieverst scoren. Haar driepunter zorgt voor een tussenstand van 54-29 na het derde kwart.

In het laatste kwart sprinten de Lions in één keer naar een nog grotere voorsprong. Deze wordt steeds groter. Hartman en Dami Adeeko dragen bij aan het scorende werk. Als collectief nemen de Lions afstand van Luxemburg en wordt de voorsprong verder uitgebreid. Van driepunters tot onder het bord, Luxemburg kan de kracht van de Lions niet bijbenen. Marit Lokker zorgt voor de laatste driepunter, waarmee de Lions ruimschoots winnen. Een monsterzege van 83-39 is meer dan welkom na de vorige wedstrijd en vormt wellicht een teken van een opmars tijdens dit toernooi.