Orange Lions Rollers VS Duitsland

Gepubliceerd op 3 september 2024 om 16:30

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters, de Orange Lions, hebben op indrukwekkende wijze hun kracht getoond tijdens hun duel tegen Duitsland op de Paralympische Spelen. Met een sterk optreden van sterspelers Mariska Beijer en Bo Kramer legden ze de basis voor een overtuigende 48-68 overwinning. Het Nederlandse team bewees daarmee opnieuw in topvorm te verkeren. Foto: AP/Kiichiro Sato

Aan het begin van het duel tussen de Nederlandse rolstoelbasketbalsters en Duitsland op de Paralympische Spelen wordt de combinatie van Mariska Beijer en Bo Kramer bij de Nederlandse formatie, de Orange Lions, moeiteloos gevonden. Beijer en Kramer zorgen samen voor een vroege voorsprong van 2-8 voor Nederland. De Duitse verdediging wordt onder druk gezet, en de Lions bouwen de voorsprong verder uit met een and-1 van Kramer. Halverwege het eerste kwart hebben zowel Beijer als Kramer respectievelijk 8 en 5 punten achter hun naam staan. Duitsland geeft echter niet op. Mareike Miller leidt het verweer met een reeks snelle scores, goed voor acht punten op rij, waardoor de stand op 12-13 komt. Toch weten de Lions opnieuw Beijer en Kramer te vinden, en dit duo vergroot de voorsprong naar 12-17.

Aan het begin van het tweede kwart verschuift de focus van de Lions naar andere speelsters. Nadat Anne Patzwald voor Duitsland scoort, nemen Xena Wimmenhoeve onder het bord en Ilse Arts van afstand het over voor Nederland. Duitsland lijdt veel balverlies, wat door de Lions effectief wordt afgestraft. Opnieuw maken Kramer en Beijer het verschil, en via bijdragen van Carina de Rooij en Cher Korver loopt Nederland verder uit. Een collectief van speelsters brengt de Lions in een comfortabele positie. Vlak voor rust zet Julia van der Sprong de Lions op een ruime 19-34 voorsprong.

De Oranje Leeuwinnen blijven hun sterke spel voortzetten in de tweede helft van de wedstrijd tegen Duitsland. De samenwerking tussen Mariska Beijer en Bo Kramer blijkt opnieuw uiterst effectief. De twee nemen het voortouw en zijn samen verantwoordelijk voor 34 van de 44 punten van de Leeuwinnen. Ondanks pogingen van Duitsland om terug te komen in de wedstrijd via Miller en Svenja Mayer, blijft het Nederlandse team kalm en behoudt het de controle. De Leeuwinnen tonen zich scherp en geconcentreerd, en weten het verschil langzaam maar zeker verder uit te bouwen. Het derde kwart verloopt in het voordeel van Nederland, dat steeds trefzekerder wordt naarmate de wedstrijd vordert. In het laatste kwart is een belangrijk positie weggelegd voor Xena Wimmenhoeve, die met haar scorend vermogen een belangrijke bijdrage levert aan de overwinning van het team. Dankzij fantastisch teamspel en doeltreffendheid slagen de Oranje Leeuwinnen erin om ook deze wedstrijd overtuigend naar zich toe te trekken. Ze lopen verder uit op Duitsland en behalen uiteindelijk een ruime 48-68 overwinning. Deze overwinning onderstreept de sterke vorm waarin het Nederlandse team zich sinds jaar en dag verkeert en geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.