Season opening BV Hoofddorp in Sportcomplex Koning Willem-Alexander

Gepubliceerd op 8 september 2024 om 10:00

Op zaterdag 7 september werd het basketbalseizoen geopend in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp. Met diverse wedstrijden van talentvolle spelers staat dit basketbalseizoen op het punt te beginnen, met alle mogelijkheden die er zijn. Hieronder benaderen we een aantal wedstrijden die hebben plaatsgevonden.

BV Hoofddorp VU14 VS BV Hoofddorp XU14 3

Het is XU14 3 dat het beste uit de startblokken schiet. Onder leiding van Leon Dirks, die met krachtige drives richting de basket gaat, neemt het team een vroege voorsprong. VU14, onder aanvoering van Tess Somers, probeert de scores van XU14 3 te doorstaan, maar de sterke periode van Nathan Bouwman is doorslaggevend. Met zes punten op rij bouwt hij de voorsprong uit naar 5-14 na het eerste kwart.

Ondanks de negen punten achterstand komen de dames van VU14 langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Met een verbeterde reboundstrategie benutten ze hun tweede kansen en beginnen ze de kloof te dichten. XU14 3 wordt op de proef gesteld, maar weet met snelle aanvallen de voorsprong intact te houden. Een mooie aanval via Ella Muccioli brengt VU14 terug tot 11-19, en langzaam begint het weer op een echte wedstrijd te lijken. Toch slaat XU14 3 terug met agressieve verdediging en meerdere steals, waardoor ze met een comfortabele voorsprong van 17-30 de rust in gaan.

Na de rust zet XU14 3 het tempo verder door. Met een mini-run van zes punten lijken ze de wedstrijd in handen te nemen, maar VU14 vecht terug. Opnieuw is het Muccioli die haar team naar voren stuwt en het verschil kleiner maakt. De dames van VU14 spelen sneller en scherper, met een prachtige pass van Tess Somers op Jill Overduin als één van de mogelijkheden. Het verschil blijft hangen rond de dertien punten, maar Tess Somers en Lieke van Berkum veroveren samen de bal, waarna Somers het verschil aan het begin van het laatste kwart weet te verkleinen tot negen punten: 28-37.

XU14 3 probeert direct te reageren. Dirks pakt een belangrijke steal, en samen met Darian Riasaty en Bouwman wordt de marge weer vergroot. Toch geeft VU14 zich niet gewonnen. Somers schiet een driepunter raak en XU14 3 verliest in de daaropvolgende aanval gelijk de bal. Somers maakt optimaal gebruik van deze fout en brengt het verschil opnieuw onder de tien punten. VU14 begint aan een indrukwekkende comeback, waarin Gina Rodriguez gevonden wordt en de stand terugbrengt naar 37-42 met nog vijf minuten te spelen. XU14 3 krijgt het steeds moeilijker naarmate de tijd verstrijkt, vooral als Somers opnieuw een belangrijke steal pakt. Muccioli laat zich ook gelden in de aanval, waardoor het verschil slinkt tot slechts vijf punten. Met nog twee minuten op de klok scoort Rodriguez opnieuw, en het wordt zenuwslopend: 41-44. XU14 3 begint nerveus balverlies te lijden, en Rodriguez brengt de spanning tot het kookpunt door het verschil terug te brengen tot één punt. Met de klok die tikt, heeft VU14 de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. XU14 3 krijgt nog twee vrije worpen, maar de druk blijkt te groot en beide kansen gaan mis. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd neemt VU14 een schot, maar de bal raakt net de ring niet. Daarmee komt er een einde aan een thriller van een wedstrijd, en gaat XU14 3 met een nipte overwinning van 43-44 naar huis. Beide teams hebben alles gegeven in dit spannende onderlinge duel, waarin de veerkracht van VU14 indrukwekkend was, maar uiteindelijk niet voldoende om de zege binnen te slepen.

BV Hoofddorp VU18 VS BC Apollo Amsterdam VU18

Hoofddorp begint sterk en neemt direct het initiatief. Diora Sas stormt naar de basket en verdient een vrije worp, gevolgd door een succesvolle drive van Rosalie Joustra die op haar kenmerkende wijze weet af te ronden. Ook Maud van Susteren voegt zich bij de scorers met een succesvolle drive, waardoor Hoofddorp al snel een 5-0 voorsprong pakt. Apollo heeft in de openingsminuten moeite om het net te vinden en hun schoten missen keer op keer doel. Een and-1 van Sas en een driepunter van Liv Kors zorgen ervoor dat de voorsprong van Hoofddorp verder uitloopt naar 10-0. Pas na vier minuten weet Apollo eindelijk te scoren, wanneer Maeve Leysner de nul van het scorebord haalt. Dit lijkt echter geen omslagpunt te zijn, want Hoofddorp blijft domineren. Sas en Kors bouwen de voorsprong verder uit, met halverwege het eerste kwart een comfortabele 17-2 tussenstand. Lotte de Groot pikt ook haar puntjes mee na een nieuw balverlies van Apollo, waardoor de thuisploeg blijft scoren, ongeacht wie er op het veld staat. De Hoofddorpse coaches Andrea Congreavas en Krista van Alten zien met tevredenheid hoe hun team functioneert als een geoliede machine. Liv Kors scoort nogmaals, en alleen een schot van Hannah Mannaerts aan de kant van Apollo houdt de stand op 23-6 na het eerste kwart.

In het tweede kwart kantelt de wedstrijd echter. Apollo scherpt hun verdediging aan en start met een 0-8 run via Anna den Hollander en Esther Berthelet. Hoofddorp begint slordig te spelen en lijdt veel balverlies. Na een snelle score van Rosalie Joustra verkleint Apollo het gat verder via een treffer van Siljade. Isabella Knol brengt nieuw elan bij Hoofddorp met een steal en rake vrije worpen, maar aan de andere kant neemt Hannah Mannaerts het heft in handen. Met twee steals en een rake driepunter, zoals ze dat zo vaak deed bij MBCA, leidt ze haar team naar een indrukwekkende inhaalrace. Den Hollander is opnieuw trefzeker, en een driepunter van Apollo brengt de stand op 29-21. Ondanks een nieuwe driepunter van Joustra blijft Apollo strijden, met opnieuw Mannaerts in een hoofdrol. Ze strooit met passes en schoten, terwijl Berthelet meerdere keren naar de basket trekt, wat resulteert in een verrassende gelijke stand bij rust: 37-37.

Na rust is het Apollo dat de toon zet. Mannaerts verkeert in bloedvorm en brengt haar team op voorsprong: 37-42. Siljade blijft scoren, terwijl Hoofddorp moeite heeft onder het bord, veel kansen mist en Apollo ondanks hun vele balverlies toch de overhand blijft houden. Hoofddorp probeert het tij te keren, maar Apollo blijft dankzij hun dynamische spel steeds beter combineren, ziet ook coach Hakim Salem. Een sterke run van Julie Page-Apeldoorn en Liv Kors brengt Hoofddorp weer even op voorsprong, maar Apollo reageert onmiddellijk met een and-1 van Leysner. Siljade, die uiteindelijk goed is voor 20 punten, tilt Apollo naar grotere hoogten en vergroot de voorsprong naar 11 punten aan het eind van het derde kwart: 46-57.

Het laatste kwart staat in het teken van Apollo, dat steeds vloeiender speelt en Hoofddorp volledig weet te ontregelen. De passes van de Amsterdammers komen nu perfect aan en de marge blijft groeien. Mannaerts, een belangrijke kracht, schiet met een reeks scores Apollo definitief naar de overwinning. Met haar 16 punten in de tweede helft zorgt ze ervoor dat Apollo de wedstrijd op overtuigende wijze naar zich toetrekt. Met een eindstand van 63-77 gaat de Amsterdamse ploeg met opgeheven hoofd het seizoen in.

BV Hoofddorp MU16 VS MBCA Amstelveen MU16 2

Het begint allemaal razendsnel, als Daniil Solomonenko en Amit Orenstein in de openingsfase de Hoofddorpse verdediging meerdere malen te slim af zijn. Met een reeks vlijmscherpe aanvallen stormt MBCA uit naar een indrukwekkende 0-9 voorsprong. Hoofddorp probeert in de tegenaanval wat terug te doen via Finn Luyben en Dex van Riemsdijk, maar de snelheid van MBCA is simpelweg te veel. De Amstelveense formatie, met de flitsende Myles van der San in de hoofdrol, blijft de Hoofddorpers continu te snel af, wat resulteert in een 7-26 voorsprong na het eerste kwart.

In het tweede kwart blijft het tempo van MBCA onverminderd hoog. Myles van der San blijft de verdediging van Hoofddorp keer op keer te slim af. Zijn snelheid en souplesse zorgen ervoor dat het verschil tussen beide ploegen gestaag groeit. Hoewel Luyben namens Hoofddorp nog wat tegengas biedt met een aantal knappe scores, is het Solomonenko die, na een weergaloze actie, zorgt voor de ruststand: 25-41 in het voordeel van MBCA.

Na de rust is het MBCA dat onverminderd sterk uit de kleedkamer komt. Van der San en Orenstein blijven de motor van de ploeg en geven geen enkele ruimte aan Hoofddorp om dichterbij te komen. De thuisploeg blijft moeite houden om het hoge tempo van de Amstelveners bij te benen, en ziet dat MBCA steeds verder wegglipt. Hoofddorp probeert nog wel wat terug te doen via Lucas Jongboer en Timmo van der Lans, maar het blijkt onvoldoende om het tij te keren.

Terwijl de tijd langzaam wegtikt, blijft MBCA ongenaakbaar. De ploeg laat zich niet van de wijs brengen en blijft hun snelle spel spelen, waar Hoofddorp geen antwoord op heeft. Uiteindelijk fluit de scheidsrechter af met een overtuigende 52-89 eindstand in het voordeel van MBCA Amstelveen.

BV Hoofddorp dames 1 VS River Trotters dames 1

River Trotters opent sterk met scherpe verdedigende stops en snelle scores van Bonéca Lalleman en Lisanne Schoon. De dames uit Hardinxveld zetten al vroeg in de wedstrijd een stevige voorsprong neer. Hoofddorp lijkt even geen antwoord te hebben op de defensieve druk en het snelle spel van de tegenstander. Maar het thuispubliek hoeft niet lang te wachten op een eerste sprankje hoop. Het is Lucia Harmers die met een loepzuivere driepunter de comeback inluidt. Kort daarna zorgt Robyn van Dijkum met een knappe score onder het bord voor verdere aansluiting. De toon is gezet voor een wedstrijd vol spanning, en het is Niene van de Velde die Hoofddorp echt weer terugbrengt in de wedstrijd. Met haar krachtige drives en strakke afronding zorgt ze ervoor dat het verschil aan het einde van het eerste kwart minimaal blijft: 14-15 in het voordeel van River Trotters.

In het tweede kwart lijkt de wedstrijd opnieuw te kantelen. Terwijl Hoofddorp worstelt om hun momentum vast te houden, grijpen Esmee Weusthof en Marjoleine Cornet het initiatief voor River Trotters. Met scherp schutterswerk en slimme passing bouwen de bezoekers weer een comfortabele marge op. Toch blijft Hoofddorp vechten. Vooral Van de Velde houdt haar ploeg in de race met belangrijke punten. Bij rust staat er een allesbehalve beslissende 24-27 op het scorebord.

Na de rust zakt Hoofddorp echter terug in een offensieve dip. Waar de schoten in de eerste helft nog wilden vallen, wil de bal nu maar moeilijk door het netje. River Trotters maakt hier optimaal gebruik van, met name Esmee Weusthof, die de kloof met een reeks scores vergroot tot maar liefst 13 punten. Hoofddorp dreigt weg te zakken, maar weigert op te geven. Lotte de Groot en Lucia Harmers brengen met hun inzet en nauwkeurige scores het verschil terug naar zeven punten aan het eind van het derde kwart: 35-42.

De wedstrijd lijkt op dat moment weer alle kanten op te kunnen gaan, maar dan is het Lalleman die zich ontpopt tot de beslissende factor. Met een indrukwekkende reeks van zeven punten oprij (een driepunter en twee drives naar de basket) slaat ze een definitief gat dat Hoofddorp niet meer kan dichten. In de slotfase probeert Hoofddorp nog een laatste offensief op te zetten, maar het is te laat. River Trotters behoudt de controle en speelt de wedstrijd vakkundig uit. Het eindresultaat: 46-56 in het voordeel van de bezoekers.

BV Hoofddorp heren 1 VS Hot Pepper Heat heren 2

In een zinderend duel tussen BV Hoofddorp heren 1 en Hot Pepper Heat heren 2 worden de fans getrakteerd op een ware thriller, waarin driepunters de doorslag geven. De bezoekers uit Hoorn openen sterk en komen meteen goed uit de startblokken dankzij het vlijmscherpe duo Edwin Richmond en Robin Knul. Hun behendigheid en trefzekerheid van afstand zetten Hot Pepper Heat al snel op voorsprong. Hoofddorp lijkt in de eerste minuten wat moeite te hebben met het tempo, maar dankzij een schitterende driepunter van Nick Visser komen ze terug in de wedstrijd. Bij een stand van 10-12 is het duel weer helemaal open. Hoofddorp ruikt bloed en zet door. Joep Dolné en Mikhail Haarsma schieten de thuisploeg naar een minimale voorsprong, tot groot enthousiasme van de supporters. Toch blijft Hot Pepper Heat kalm en slaat terug, vooral door het ijzersterke spel van Nicolaj van Dijk. Zijn driepunter brengt de stand na het eerste kwart op 19-25 in het voordeel van de bezoekers.

Het tweede kwart begint zoals het eerste eindigde: Hoofddorp zoekt wederom naar Nick Visser. De schutter blijft koel onder de druk en prikt opnieuw een driepunter binnen. Met zijn vlijmscherpe afstandsschot houdt hij de thuisploeg in de race. Antonio Delgado Robles mengt zich ook in de strijd en zet Hoofddorp zelfs op een kleine voorsprong van 37-35 met een loepzuivere driepunter. Toch zijn het opnieuw de bezoekers die het kwart sterk eindigen. Van Dijk, die haast niet te stoppen lijkt, zorgt met een rake driepunter voor een 38-42 voorsprong in het voordeel van Hot Pepper Heat bij rust

Na de pauze verandert er weinig aan de wedstrijdstrategie van Hoofddorp. Visser, opnieuw het doelwit van de aanval, schiet meteen raak van afstand en brengt zijn team dichterbij. Maar Hot Pepper Heat antwoordt direct via Lucas Brink, die ook een driepunter binnen knalt. Het spel golft op en neer en de voorsprong wisselt meerdere keren. Wanneer Van Dijk opnieuw toeslaat, lijkt Hot Pepper Heat een gat te slaan, maar net op dat moment zet Robles Hoofddorp weer op een 54-51 voorsprong aan het einde van het derde kwart.

Het vierde kwart belooft een ware nagelbijter te worden. Richmond en Van Dijk blijven levensgevaarlijk voor de bezoekers en zorgen ervoor dat Hot Pepper Heat opnieuw de leiding neemt, ditmaal met 59-62. De spanning in de sporthal is om te snijden, maar dan krijgt Hoofddorp het schot écht op de rails. Bart Duivenvoorde laat het publiek exploderen met een loepzuivere driepunter, en even later schiet ook Robin Vermeulen raak van afstand. Hot Pepper Heat ziet Hoofddorp langzaam uitlopen en probeert zich te herpakken, maar het is Duivenvoorde die in bloedvorm verkeert. Met drie rake driepunters op rij zorgt hij ervoor dat de thuisploeg definitief afstand neemt. Ondanks verwoede pogingen van Hot Pepper Heat om terug in de wedstrijd te komen, loopt Hoofddorp uit naar een indrukwekkende 81-74 overwinning. De wedstrijd, die werd gekenmerkt door een regen van driepunters, kende veel schommelingen in het scoreverloop, maar uiteindelijk toonde Hoofddorp veerkracht en schotvaardigheid in de beslissende fase.