Lokomotief Rijswijk dames onder 16 boeken overtuigende zege op BV Hoofddorp

Gepubliceerd op 9 september 2024 om 09:00

Lokomotief Rijswijk onder 16 dames hebben een sterke prestatie geleverd in hun wedstrijd tegen BV Hoofddorp. Vanaf het begin van de wedstrijd hadden de bezoekers het initiatief en wisten ze hun tegenstanders met een strakke verdediging en effectieve aanvallen te overklassen. Hoofddorp kwam nauwelijks aan scoren toe, terwijl Lokomotief hun voorsprong met elke minuut vergrootte. Uiteindelijk resulteerde dit in een overtuigende 39-92 overwinning voor de ploeg uit Rijswijk.

De bezoekers uit Rijswijk beginnen sterk aan de wedstrijd, waarbij ze de verdediging van Hoofddorp onder druk zetten met tal van steals. Isabelle Eagles en Kiara Binnendijk spelen een sleutelrol in de vroege voorsprong van Lokomotief. Hoewel Hoofddorp nog tegenscoort via Diora Sas en Lieve Haver, zijn het opnieuw Eagles en Binnendijk die het verschil verder vergroten. Na het eerste kwart staat Lokomotief al op een comfortabele 6-29 voorsprong.

In het tweede kwart verandert het spelbeeld nauwelijks. Lokomotief blijft domineren, waarbij Romy Poot en Milou van der Meche de aanval blijven aandrijven. Hoofddorp weet alleen via Jinte Vermaat enigszins weerstand te bieden, maar het verschil is al duidelijk zichtbaar. Dankzij de trefzekerheid van Stella Mimica en Marem Ka Huizinga loopt Lokomotief verder uit naar 19-55 bij rust.

Na de pauze weet Hoofddorp iets terug te doen, met onder meer treffers van Iris Janssens. Toch blijft Lokomotief de wedstrijd volledig in handen houden, onder leiding van Binnendijk en Eagles. Milou van der Meche is ijzersterk onder de borden en zorgt voor veel rebounds, terwijl Karlijn van Elswijk de score naar 33-70 tilt aan het einde van het derde kwart.

In de laatste tien minuten zet Lokomotief een strakke full-court press in, wat leidt tot veel turnovers bij Hoofddorp. De bezoekers blijven scherp schieten, met driepunters van Eagles, Van Elswijk en Poot. Deze schoten geven de doorslag en zorgen voor de uiteindelijke beslissing. Lokomotief sluit de wedstrijd af met een overtuigende 39-92 overwinning, waarmee ze bewijzen dat ze ook op Eredivisieniveau mee kunnen doen.