BC Shooters dames onder 22 blijft overeind tegen K.T.C., Onze Gezellen wint ruim van Flex Field Fighters

Gepubliceerd op 15 september 2024 om 16:30

De eerste wedstrijd van seizoen 2024-2025 is voor de diverse basketbalcompetities begonnen. In Overveen nam thuisploeg K.T.C. dames onder 22 het op tegen BC Shooters uit Bunschoten-Spakenburg. Rond het einde van de wedstrijd namen de bezoekers afstand, hoewel K.T.C. nog terugkwam tot vijf punten. Qua tijd kwam Shooters niet meer in gevaar en wist met 53-58 te winnen.

Dames 1 van Onze Gezellen is afgelopen seizoen kampioen geworden. Zij openden het seizoen tegen Flax Field Fighters uit het Zuid-Hollandse Hendrik-Ido-Ambacht. De bezoekers zijn gepromoveerd naar de Derde Divisie, en mochten in de OG hal weten wat het is om in die competitie te spelen. Onze Gezellen liep na rust uit, en hielden de bezoekers met 67-29 achter zich.

K.T.C. dames onder 22 VS BC Shooters dames onder 22

De thuisploeg uit Overveen begint fel aan de wedstrijd. Nynke Jansen en Melanie Terpstra zorgen voor een vliegende start, met krachtige drives naar de basket die direct indruk maken op het publiek. Nina Louwrier speelt ook een belangrijke rol in deze fase en zet zich verdedigend sterk in. Al snel leidt deze intensieve inspanning tot een 9-3 voorsprong voor K.T.C., waardoor de sfeer in de hal elektrisch aanvoelt. Toch laat Shooters zich niet van de wijs brengen. De bezoekers geven snel antwoord, aangevoerd door de trefzekere Indy van de Groep, die niet alleen een driepunter binnenschiet maar ook een and-1 forceert. Shooters blijft in het spoor en Rhodé Koelewijn voegt zich bij het scorende deel. Mede dankzij acht opeenvolgende punten van Van de Groep kantelt de wedstrijd en eindigt het eerste kwart met een 9-13 voorsprong voor Shooters.

In het tweede kwart tonen de bezoekers opnieuw hun dominantie op de aanvallende rebounds, wat hen meerdere kansen op tweede schoten oplevert. Dit helpt Shooters om de controle over de wedstrijd te behouden. Toch laat K.T.C. zich niet zomaar afbluffen. Terpstra en Jansen nemen het voortouw en sleuren hun team terug in de wedstrijd. De twee energieke speelsters worden gesteund door Louwrier, die met belangrijke punten de thuisploeg weer op een 21-16 voorsprong zet na een indrukwekkende 12-1 run. Shooters herpakt zich echter snel. Met Lotte van Diermen aan het roer pakken de bezoekers opnieuw meerdere aanvallende rebounds, wat hen de mogelijkheid geeft om de wedstrijd naar hun hand te zetten. De snelheid gaat omhoog, en onder de basket worden de kansen afgemaakt. Ook Anne Pruijs begint haar bijdrage te leveren aan het scoreverloop, en samen met Rhodé Koelewijn zorgt ze ervoor dat Shooters met een krappe 23-25 voorsprong de kleedkamer opzoekt.

Na de rust houden beide teams elkaar in evenwicht. Nynke Jansen brengt K.T.C. snel weer langszij, maar Shooters blijft scherp. Soraya en Rhodé Koelewijn houden de voorsprong van Shooters intact. Telkens als K.T.C. weer op gelijke hoogte komt, onder andere via Julia Bijvoet en Melanie Terpstra, antwoordt Shooters direct. In deze fase neemt Soraya Koelewijn het voortouw en zorgt met enkele sterke acties voor wat lucht voor de bezoekers. K.T.C. begint het zwaarder te krijgen in de verdediging, en de bezoekers lopen verder uit dankzij een cruciale score van Liora Zwaan: 37-45. Het lijkt het begin te zijn van een beslissing in het voordeel van Shooters. Aan het slot van het derde kwart neemt Anne Pruijs de scorende rol over en breidt de voorsprong van Shooters verder uit tot meer dan tien punten. K.T.C. kijkt bij aanvang van het vierde kwart tegen een 45-57 achterstand aan, en beseft dat er weinig tijd rest om de wedstrijd te kantelen. Toch geeft de thuisploeg niet op. Melanie Terpstra zet aan voor een indrukwekkende eindsprint en snijdt krachtig naar de basket. Ook Louwrier laat nogmaals haar veerkracht zien met enkele snelle rebounds, waarmee ze K.T.C. in de race houdt. Terpstra blijft druk zetten, maar de tijd is te kort om Shooters nog serieus in gevaar te brengen. De bezoekers weten de wedstrijd slim uit te spelen en boeken met 53-58 een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning.

Onze Gezellen dames 1 VS Flax Field Fighters dames 1

De wedstrijd begint gelijk opgaand, met een 9-9 stand na het eerste kwart. Beide teams verdedigen fel, waarbij Marscha van der Klaauw, Sarah Joy Lensen en Zoë van Helden van Flax Field Fighters voor dreiging zorgen. Onze Gezellen houdt echter goed stand. Linda Griët toont al vroeg haar waarde met sterke acties in zowel de aanval als de verdediging, wat het team gefocust houdt. In het tweede kwart begint Onze Gezellen afstand te nemen. De thuisploeg weet meerdere keren door de verdediging van Flax Field Fighters heen te breken met krachtige drives naar de basket. Zita van der Peet speelt hierbij een grote rol met haar snelheid en inzicht. Onze Gezellen gaat rusten met een voorsprong van 27-20, vooral door het goede samenspel en de aanvallende scherpte van de ploeg.

Na de pauze komt Onze Gezellen nog sterker terug. Lisette Suidgeest en Tamlyn de Groot spelen een belangrijke rol in de verdediging, waar ze met intensief spel de tegenstander onder druk zetten en meerdere keren balverlies forceren. Aanvallend zorgen Eline Vink en Annemarie Speel-Smit voor overzicht, waarbij ze met slimme passes en goede beslissingen het spel verdelen. Aan het einde van het derde kwart loopt de stand op naar 48-25, waarmee Onze Gezellen stevig aan de leiding gaat. In het laatste kwart blijft Onze Gezellen geconcentreerd. Robin Vreugdenhil schittert in de verdediging en pakt enkele steals die de tegenstander verder ontregelt. Flax Field Fighters kan hier geen antwoord op vinden, en de thuisploeg speelt de wedstrijd rustig uit. Met een eindstand van 67-29 toont Onze Gezellen Dames 1 aan dat elke speelster een cruciale bijdrage levert aan deze overwinning. Het team combineert sterke aanvallen met solide verdediging, wat een veelbelovende start van het seizoen betekent.