Dozy Den Helder onder 21 boekt eerste overwinning met ruime cijfers

Gepubliceerd op 22 september 2024 om 13:00

Thuisploeg Dozy Den Helder onder 21 domineerde vanaf het begin en zette BVG constant onder druk, wat resulteerde in veel turnovers en snelle scores. Met name Mila Noot speelde een fantastische wedstrijd met haar indrukwekkende snelheid en scorend vermogen. BVG kon hier weinig tegenover stellen, waardoor Den Helder met een ruime 93-22 zege de competitie uitstekend begint.

De eerste aanval van de thuisploeg in Den Helder begint sterk voor Nikita Blokker, die direct scoort met een drive naar de basket. De formatie uit Groningen weet aanvallend geen richting te vinden en heeft moeite om tot schoten te komen, hoewel ze hun best doen om de aanval van Den Helder zo goed mogelijk te stoppen. Na bijna vijf minuten spelen is de stand 6-0 wanneer Floor Toornstra namens Den Helder verder weet uit te lopen met een score onder het bord. BVG neemt een time-out en vindt daarna via een jumper van Nadya Moufakkir hun eerste punten. Den Helder heeft op dat moment moeite met de verdediging van BVG, wat leidt tot veel balverlies en moeizame passes. BVG profiteert daarvan en scoort dankzij Adna Hopovac. Den Helder herpakt zich vervolgens. Emma de Wit voorkomt een gelijkmaker, waarna Fabiënne Zondervan via Toornstra wordt gevonden en scoort. Den Helder krijgt grip op haar verdediging, wat blijkt uit de vele steals die ze pakken. Toch leidt dit niet meteen tot veel scores, aangezien er onder het bord veel kansen worden gemist. Na opnieuw een steal is het Leanne de Beurs die trefzeker is en de voorsprong van Den Helder verder vergroot. BVG lijdt veel balverlies, door slechte passes, out-of-bounce situaties en loopovertredingen. Mila Noot en Romy Jansen maken daar ook gebruik van, waardoor Den Helder na het eerste kwart met 17-4 leidt.

Mila Noot opent het tweede kwart op grootse wijze. Ze is snel, behendig en zorgt voor een verdere uitloop van de thuisploeg. Door veel steals en snelheid weet Den Helder de marge te vergroten. Onder het bord worden de kansen beter benut, terwijl de turnovers van BVG zich blijven opstapelen. Als collectief loopt Den Helder al uit tot een voorsprong van 25 punten. Elke keer als BVG de bal probeert op te brengen, is Den Helder er snel bij. Ook als Emma de Wit opnieuw in stelling wordt gebracht, pakt Den Helder veel steals en is het Noot die aan de lopende band scoort. Halverwege het tweede kwart staat zij al op 16 punten. Op dat moment komt BVG terug met een and-1 van Hopovac. Ook in de aanval zorgt De Wit voor inbreng. Via een mooie pass van Floor Toornstra weet ze opnieuw te scoren. Vlak voor rust doet BVG nog iets terug onder het bord. Rixt Wijbenga wordt gevonden door Julia Homan en Tina Split zet de ruststand op 48-12.

Ook na rust blijft Den Helder domineren. Mila Noot en Joa Karreman nemen zowel aanvallend als verdedigend het voortouw. BVG komt er niet aan te pas, terwijl Den Helder de voorsprong verder uitbreidt. Hopovac weet voor BVG nog iets terug te doen, maar het verschil blijft groeien. Na het derde kwart is de stand 65-16 in het voordeel van Den Helder.

In het laatste kwart opent BVG met Moufakkir, en ze proberen hun verdediging zo neer te zetten dat Den Helder minder makkelijk kan scoren. Ondanks die inspanningen blijven Noot en Toornstra succesvol in hun aanvallen. Den Helder wint uiteindelijk met grote cijfers: 93-22. Hiermee behaalt de thuisploeg haar eerste overwinning in de onder 21 Eredivisie.