MBCA dames onder 16 pakt ruime overwinning op BS Leiden

Gepubliceerd op 2 oktober 2024 om 16:30

MBCA scoorde in totaal 32 punten in het tweede kwart, wat de toon zette in de wedstrijd tegen BS Leiden. Onder het bord wisten ze elkaar beter te vinden, mede dankzij Elina Maxwell en Kensia Roseval. Leiden had hier weinig tegenin te brengen en bood enkel wat verzet in de tweede helft. MBCA wist de wedstrijd met een 72-51 overwinning af te sluiten en behaalde daarmee ook succes in de tweede wedstrijd.

Bij het onder 16 team van Leiden is Floor Kuijt één van de drijvende krachten. Dit laat ze al in de beginfase zien, wanneer ze naar de basket gaat en de openingsscore maakt. Bij MBCA hebben ze twee speelsters die vorig jaar nog voor BS Leiden speelden: Lucy en Celia van der Bent. Lucy opent direct sterk voor MBCA met een driepunter, waarna Ivy Panka een tweede afstandsschot raakt. Ondanks de sterke start van de thuisploeg, vinden de bezoekers ook hun schutter: Sterre van Engen. Met een driepunter brengt ze Leiden terug tot 8-6, waarna Nadia Hilla Leiden op voorsprong zet in een eerste kwart waarin nauwelijks wordt gescoord. In de rebound is MBCA echter sterker. Na meerdere aanvallende rebounds zorgt Elina Maxwell voor 11-11 aan het einde van het eerste kwart.

Onder de basket gaat het steeds beter bij MBCA. Maxwell is in haar element en gaat door met scoren. Ook Kensia Roseval bewijst haar waarde voor MBCA, waardoor het verschil oploopt, ondanks een driepunter van Maya Hilla. Leiden heeft moeite om tot scoren te komen, terwijl MBCA juist blijft doorgaan met sterke drives van Tichany Pompea en Grace Walsh. Het verschil groeit gestaag door de aanvallende impulsen en de verdedigende kracht onder de basket. Maxwell blijft domineren onder het bord, net als Ivy Panka, die de ruststand uitbreidt naar 43-20.

De tweede helft wordt geopend door een and-1 van Nadia Hilla, maar MBCA reageert direct met een driepunter van Lucy van der Bent. Lucy is in topvorm, net als haar zus Celia, die ook haar steentje bijdraagt aan de score. Roseval en Lyen van Zoete zorgen zelfs voor een tussenstand van 56-26 halverwege het derde kwart. MBCA komt niet meer in gevaar, ook al antwoordt Van Engen met een sterke driepunter. De achterstand voor Leiden is echter al fors opgelopen, terwijl MBCA doorgaat met aanvallen, onder aanvoering van Ivy Panka. Maya en Nadia Hilla weten nog wat punten terug te pakken voor Leiden, waardoor het 60-37 staat aan het einde van het derde kwart.

Ook het laatste kwart begint sterk voor MBCA, met Panka en Pompea die opnieuw het verschil maken. Pas in de laatste minuten weet Leiden vaker te scoren. De zussen Hilla en Maaike Hoogeveen worden gevonden, en Romy Verkooijen zorgt met een and-1 voor de eindstand. Bij 72-51 pakt MBCA overtuigend de tweede overwinning van het seizoen.