Grasshoppers dames onder 14 2 sprint richting ruime overwinning op CBV Binnenland

Gepubliceerd op 5 oktober 2024 om 18:00

Waar het in het begin gelijk op ging, en Binnenland zelfs na zes minuten spelen een voorsprong pakte, liep Grasshoppers in het eerste kwart al uit richting een voorsprong van tien punten. Vanaf dat moment kwam de thuisploeg niet meer in gevaar. De voorsprong werd steeds verder uitgebreid, waardoor Grasshoppers als collectief hun vierde overwinning oprij behaalde. Na 40 minuten spelen won Grasshoppers met 68-27 van de Barendrechtse formatie.

In de beginfase van de wedstrijd ontlopen beide teams elkaar nauwelijks. Het is echter Grasshoppers dat als eerste scoort via een fraaie drive van Ruby Pool. Dit zet de toon voor de wedstrijd, waarin Grasshoppers elkaar goed weet te vinden. De bezoekers, Binnenland, hebben in Elise van Driel een gedreven speelster die haar team in het spoor van Grasshoppers houdt. Hierdoor blijft het verschil op het scorebord klein, hoewel Grasshoppers naast Pool ook Isa van der Plas weet te bereiken. Een onderschepping van Alyssa Looman stelt Britt van Beelen in staat om te scoren, waardoor Grasshoppers uitloopt naar een 8-4 voorsprong. Binnenland moet iets verzinnen en doet dat ook, want het is opnieuw Van Driel die wat terugdoet. Wanneer ook Lizz Baan voor Binnenland scoort, komen de bezoekers zelfs op een 8-10 voorsprong. De thuisploeg laat het daar echter niet bij zitten. Marloes Langeveld, een speelster met gedrevenheid en energie, weet de bal keer op keer in bezit te houden. Haar inzet loont meteen, getuige de belangrijke score waarmee ze de stand weer gelijk trekt. Grasshoppers blijft de druk opvoeren, en dankzij Langevelds vastberadenheid neemt het team opnieuw de leiding. Met zes punten in korte tijd en een sterke drive naar de basket van Lina van Beelen loopt Grasshoppers uit naar een 20-10 voorsprong aan het einde van het eerste kwart.

Deze tussensprint blijkt een voorbode voor de rest van de wedstrijd. Grasshoppers gaat door, met opnieuw belangrijke bijdragen van Lina van Beelen en Langeveld. Binnenland wordt lange tijd van scoren afgehouden, terwijl Grasshoppers verder uitloopt. Ook Noor van der Bent en Britt van Beelen tonen hun waarde voor de thuisploeg. Twee sterke drives van Lina van Beelen leiden zelfs tot een indrukwekkende 24-0 run: 32-10. Binnenland kan daar weinig tegenover stellen, behalve twee mooie jumpers van Emma Hoek. Grasshoppers toont zich als een collectief, zowel in aanval als verdediging. De bal wordt goed rondgespeeld en komt telkens bij de juiste speelster terecht. Wanneer er een turnover ontstaat, schakelt Grasshoppers snel om om de bezoekers te stoppen. Mist een speelster een schot, dan is de aanvallende rebound vaak voor Grasshoppers. Noor van der Bent blijft druk uitoefenen en levert een krachtige bijdrage aan de voorsprong. Esmee van Duijn zet de ruststand op 40-14.

Het gaat de thuisploeg voorlopig goed af. Dat laat Lina van Beelen gelijk na rust zien met een mooi schot om de tweede helft te openen. Bij Grasshoppers is Esmee van Duijn opdreef. Ze gaat achter elke bal aan, en vergroot met haar kracht de voorsprong. De kracht van de thuisploeg is dat zij als geheel zorgen voor een grote voorsprong. Bij Binnenland staat er enkele keren een speelster op, ondanks dat Emma Hoek een sterke kracht is namens de bezoekers. De voorsprong wordt groter. Marloes Langeveld is keer op keer aanwezig om haar ploeg de nodige energie te geven. Zij pakt de steals en de rebounds, Britt van Beelen is een fantastische floorleader op het veld, en bedient Isa van der plas die met haar inbreng zorgt voor 54-25 na het derde kwart.

Naast Langeveld is ook Liz van der Plas alert in de verdediging. In korte tijd pakt ze meerdere steals die Grasshoppers de kans geven de voorsprong te vergroten. Dat heeft succes, want in het laatste kwart is een sterk kwart weggelegd voor Maud van Duijn. Zij gebruikt haar kracht en aanwezigheid onder bord. Grasshoppers loopt verder uit, en een nieuwe overwinning is aanstaande. Zes punten oprij van Maud van Duijn en de scores van Isa van der Plas zorgen voor een 68-27 eindstand waardoor het onder 14 2 team van Grasshoppers na vier overwinningen bovenaan staan in de competitie.