BS Leiden onder 16 wint in Katwijk, Grasshoppers onder 18 pakt ruime overwinning op Divine

Gepubliceerd op 6 oktober 2024 om 17:00

In een spannende wedstrijd troffen de dames onder 16 teams van Grasshoppers Katwijk en BS Leiden elkaar. Beide ploegen gaven geen duimbreed toe, en de wedstrijd ging lang gelijk op. Uiteindelijk bleek Leiden in de slotfase net wat sterker, waardoor zij er met een 72-81 overwinning vandoor gingen.

Later op zaterdag stond het onder 18 damesteam van Grasshoppers klaar om het op te nemen tegen Divine onder 18. Al snel bleek dat Grasshoppers een maatje te groot was voor de bezoekers. Als geheel zette Grasshoppers een indrukwekkende overwinning neer. De wedstrijd begon gelijk opgaand, maar mondde uiteindelijk uit in een dominantie van de thuisploeg met 91-25.

Grasshoppers VU16 VS BS Leiden VU16

Vanaf het eerste fluitsignaal is duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. De wedstrijd begint met een hoog tempo, waarbij Floor Kuijt en Sterre van Engen namens Leiden de toon zetten. Grasshoppers blijft echter niet achter, met Danique Boezaard die al snel de stand gelijk trekt. Thirze van der Plas weet daarna de thuisploeg op voorsprong te zetten. Terwijl de teams in de beginfase stuivertje wisselen, zorgen Iefke Kuijt aan de kant van Grasshoppers en Maaike Hoogeveen voor Leiden samen met Milou Visscher dat het verschil minimaal blijft. Uiteindelijk is het Robine Kunnen die Leiden net iets voorzet aan het einde van het eerste kwart, 19-20.

In het tweede kwart begint Leiden de druk op te voeren. Floor Kuijt en Anne van Wayenburg vinden steeds vaker het net, terwijl Sterre van Engen met een prachtig schot de marge vergroot naar 21-28. Grasshoppers laat zich echter niet zomaar uit het veld slaan. Demi Nijgh en Mijs Kromhout komen op stoom en zorgen ervoor dat het verschil opnieuw kleiner wordt. Maar dan toont Leiden hun kracht. Milou Visscher bewijst haar schutterskwaliteiten en wanneer Van Wayenburg een driepunter binnen knalt, loopt Leiden uit naar een voorsprong van tien punten: 25-35. Grasshoppers weigert echter op te geven. Ze blijven vechten en komen opnieuw iets dichterbij dankzij snelle tegenaanvallen van Indy van Stijn en Fleur van der Plas. Hierdoor wordt de stand bij rust teruggebracht naar 31-38, en blijven de kansen voor de thuisploeg levend.

Na de pauze is het Shara Mensah-Hoek die de Grasshoppers terug in de wedstrijd brengt. Met een rake driepunter brengt ze de stand op 41-44. Leiden antwoordt echter onmiddellijk met een driepunter van Sterre van Engen en het schot van Romy Verkooijen, maar Grasshoppers blijft drukken. Fleur van der Plas zorgt met een nieuwe driepunter voor hoop bij het thuispubliek, maar Leiden bouwt opnieuw een voorsprong op dankzij de onvermoeibare Floor Kuijt, waardoor de stand 50-59 wordt. Dan komt Grasshoppers opnieuw tot leven. Vlak voor het einde van het derde kwart is Danique Boezaard in topvorm en zorgt ervoor dat de achterstand wordt teruggebracht tot 57-61.

In het laatste kwart gaat het publiek er goed voor zitten, want de thuisploeg komt ijzersterk terug. Thirze en Fleur van der Plas zorgen samen voor de gelijkmaker: 61-61. Leiden weigert zich gewonnen te geven en met een geweldige driepunter van Van Engen nemen ze opnieuw de leiding. Maar Grasshoppers geeft niet op. Danique Boezaard beantwoordt met een prachtige driepunter, waardoor het opnieuw gelijk staat: 66-66. In de laatste minuten slaat Leiden toe. Nadia en Maya Hilla weten op cruciale momenten te scoren en brengen Leiden naar een veilige marge. Ondanks de moedige poging van Grasshoppers kan de thuisploeg niet meer terugkomen. Leiden trekt uiteindelijk aan het langste eind en wint de wedstrijd met 72-81.

Grasshoppers VU18 VS Divine VU18

In het begin van de wedstrijd lijkt het nog even spannend te worden. Divine weet via Mika Goedbloed goed mee te komen en brengt met zes punten op rij de stand op 8-8. Grasshoppers zet echter meteen de toon met snelle aanvallen en sterk verdedigend werk onder het bord. In het eerste kwart zijn het vooral Nora Hoek en Inge van Duijn die de punten binnenbrengen voor Grasshoppers, waarna Louise Tadevosian zich ook met het scorende werk bezighoudt. Divine komt even terug, maar via de kracht van Lieke van der Plas en Sanne Eikelboom, die beide stevig onder het bord spelen, loopt Grasshoppers weer uit naar een 16-8 voorsprong aan het einde van het eerste kwart.

In het tweede kwart wordt al snel duidelijk dat Grasshoppers niet van plan is Divine nog dichterbij te laten komen. Het team zet de tegenstander voortdurend onder druk en weet dit snel om te zetten in scores. Vooral Noa van der Plas laat zich gelden met een sterke inbreng, wat het gat tussen de teams snel vergroot. Samen met Lieke van der Plas, Aniek Kuijt en Indy Kuijt zorgen ze ervoor dat Divine nauwelijks nog aan scoren toekomt. Divine vindt geen antwoord op het spel van Grasshoppers, dat zich steeds comfortabeler voelt op het veld. Nora Hoek blijft ook haar bijdrage leveren en bij rust staat er al een indrukwekkende 48-12 op het scorebord.

Na rust gaat Grasshoppers in hetzelfde tempo door. Met vertrouwen in het eigen spel en scherpe schoten van onder andere Inge van Duijn en Indy Kuijt, bouwt het team de voorsprong verder uit. Divine heeft moeite om door de verdediging van Grasshoppers heen te breken en komt in de tweede helft opnieuw nauwelijks tot scoren. De samenwerking binnen het team van Grasshoppers verloopt soepel, en met vlotte passes en goed uitgespeelde aanvallen wordt het gat met Divine steeds groter.

In de laatste minuten van de wedstrijd is het vooral Louise Tadevosian die haar sterke slotfase viert met enkele mooie punten. Haar schotvaardigheid zorgt ervoor dat Grasshoppers de wedstrijd overtuigend afsluit. Het team houdt het tempo hoog en Divine heeft geen kans meer om dichterbij te komen. Uiteindelijk klinkt het eindsignaal bij een eindstand van 91-25, waarmee Grasshoppers onder 18 een mooie overwinning boekt