Triple ThreaT onder 14 2 pakt solide overwinning tegen Almere Pioneers

Gepubliceerd op 8 oktober 2024 om 16:30

Op verdedigende intensiteit wist Triple ThreaT al gauw afstand te nemen van Almere Pioneers. De onder 14 2 mannen openden de tweede helft gelijk goed waardoor het verschil al was gemaakt. Door de druk in de verdediging hoog te houden werd een 70-48 overwinning gerealiseerd.

De wedstrijd begint met een hoge intensiteit van beide teams. Triple ThreaT opent met Elvin Meijer, wiens snelheid direct zorgt voor een sterke start. Pioneers heeft echter Joëll Telgt, die zijn behendigheid eveneens goed benut. Ook Naldo Cuevas Ulloa zet zich vol in, waardoor beide teams elkaar in balans houden. Het begin van de wedstrijd verloopt gelijk op, mede door de vele steals aan beide kanten. Na drie minuten spelen neemt Kaelan Herod het initiatief, en ook Hein Zeilstra weet zijn medespelers goed te bedienen. Samen met Lisandro Visser, die het stokje krachtig overneemt, zorgt Zeilstra voor het eerste verschil in het voordeel van Triple ThreaT. Ondanks het sterke verweer van Telgt blijft de thuisploeg doorgaan. Finn Riepema vindt twee keer de insnijdende Ace Genuit, die beide keren succesvol afrondt. Zo sluit Triple ThreaT het eerste kwart af met een 20-12 voorsprong.

De Haarlemse formatie beschikt over meerdere opties. Naast Meijer zorgt Felix de Jong aan het begin van de tweede periode voor een goede start, waardoor Triple ThreaT verder uitloopt. Zeilstra brengt enorm veel strijd in de wedstrijd: hij duikt achter elke bal aan, pakt steals, strooit met passes en weet zelf ook succesvol af te ronden. Een prachtige pass op Riepema zorgt voor een tussenstand van 30-14 in het voordeel van Triple ThreaT. Toch weet Pioneers terug te komen in de wedstrijd. Ze voeren de druk in de verdediging op, waardoor de thuisploeg moeite heeft om tot onder het bord te komen. Door sneller te passen, weet Levi Scharn namens de bezoekers weerwerk te bieden. Telgt en Scharn zetten ook in de aanval hun sterke spel door, en Pioneers plaatst een run waardoor het verschil bij rust kleiner wordt: 34-21.

Pioneers maakt er vlak voor rust weer een wedstrijd van. Kunnen ze hun sterke spel na de pauze voortzetten? Elvin Meijer geeft direct antwoord met een overtuigende drive naar de basket die raak is. Daar blijft het niet bij. Hein Zeilstra domineert opnieuw onder het bord en via Riepema loopt Triple ThreaT verder uit. Als team blijft de thuisploeg scherp spelen en neemt het meer afstand van Almere Pioneers. Herod en Meijer zetten het sterke spel voort na de rust, waardoor Triple ThreaT na het derde kwart uitloopt naar een comfortabele 52-25 voorsprong.

De wedstrijd is inmiddels gespeeld. Triple ThreaT blijft zowel aanvallend als verdedigend sterk presteren en stevent af op een solide overwinning. Zeilstra blijft scoren onder het bord, al doet Pioneers in de slotminuten nog wat terug. Ze verbeteren hun reboundwerk en vinden Tristan Szeto, die het verschil enigszins verkleint. Desondanks zorgt Jay-dee Daniels voor de eindstand. Triple ThreaT boekt hun tweede overwinning van het seizoen met een overtuigende 70-48 overwinning.