BC Shooters onder 18 pakt solide overwinning

Gepubliceerd op 12 oktober 2024 om 16:30

In een spannende basketbalwedstrijd tussen Shooters en BV Hoofddorp trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind. Hoewel Hoofddorp sterk begon en in de openingsminuten de leiding nam, herstelde Shooters zich snel en nam het de controle over de wedstrijd. De bezoekers wisten zich nog knap terug te vechten, maar het reboundoverwicht en de verdedigende scherpte van Shooters maakten het verschil. Met een overtuigende 78-64 overwinning bleef Shooters in het spoor van Hoofddorp op de ranglijst.

In een spannend duel tussen Shooters en BV Hoofddorp laat de thuisploeg zien waarom ze nog altijd meestrijden in de bovenste regionen van de competitie. De wedstrijd begint met een sterke start voor de bezoekers uit Hoofddorp. Het eerste schot van de wedstrijd is direct een driepunter van Liv Kors, die daarmee het eerste signaal afgeeft. Kort daarna weet Elisha Ubu sterk naar het bord te gaan en scoort de eerste punten voor de bezoekers. Shooters heeft in de eerste minuten moeite om hun aanvallen om te zetten in punten, maar na vijf pogingen is het Esmé Vedder die de ban breekt en de thuisploeg op het scorebord zet. Aan de andere kant blijft Hoofddorp echter sterk. Maud van Susteren weet de voorsprong verder uit te bouwen met een mooie score. Al vroeg in het eerste kwart ziet Shooters-coach Gerda Poort-Heinen zich genoodzaakt een time-out aan te vragen, in de hoop haar team weer op de rails te krijgen. De woorden van de coach hebben meteen effect, want Marit Kok verzilvert na de onderbreking de and-1, wat de thuisploeg zichtbaar vertrouwen geeft. Hoofddorp mist in deze fase meerdere kansen onder het bord, terwijl Shooters hun schotselectie begint te verbeteren. Emma Poort gaat sterk naar de ring voor twee punten, gevolgd door scores van Jada Koelewijn en Estelle Laseur. De thuisploeg begint langzaam het momentum te keren. Wanneer Koelewijn enkele ogenblikken later opnieuw weet te scoren, tekent Shooters een 8-0 run aan en nemen ze voor het eerst de leiding met 13-9. Deze sterke fase van Shooters zet zich voort. Hoofddorp mist aan de andere kant veel schoten, wat de thuisploeg de kans geeft om hun reboundspel te versterken. Judith Korlaar en wederom Marit Kok weten de voorsprong uit te breiden, en na het eerste kwart staat het 17-12 in het voordeel van de thuisploeg.

In het tweede kwart voert Shooters de defensieve druk verder op. Dit leidt tot moeizame aanvallen voor Hoofddorp, dat geen antwoord lijkt te vinden op de intensiteit van Shooters. Esmé Vedder pakt wederom een belangrijke rebound en vergroot het verschil. Hoofddorp probeert hun aanval te organiseren via Rosalie Joustra, een van hun belangrijkste speelsters dit seizoen. Joustra is doorgaans zeer trefzeker, maar de verdediging van Shooters heeft daar tot nu toe antwoord op. Dankzij deze verdedigende inspanningen groeit de voorsprong verder voor de thuisploeg. In de rebounds is Mirre Roos onmiskenbaar aanwezig, waardoor Hoofddorp nauwelijks in de buurt komt van tweede kansen. Hoofddorp blijft voornamelijk scoren vanaf de vrije worplijn en via een drive van Jenthe Roos houdt Shooters de controle. Ondanks enkele driepunters van Liv Kors, blijft Shooters domineren in de rebounds. Met name Mirre Roos en Marit Kok zorgen ervoor dat de voorsprong oploopt tot vijftien punten. Hoofddorp lijkt zich langzaam te herpakken wanneer Diora Sas tweemaal sterk onder het bord afrondt, waardoor de stand naar 38-27 wordt gebracht. Toch kan de thuisploeg de bezoekers op afstand houden. De wedstrijd kent een rommelige fase wanneer zowel Maud van Susteren als Jenthe Roos op de grond duiken voor een losse bal. Dit leidt tot een harde confrontatie, waarbij Jenthe Roos tweemaal een onsportieve fout krijgt en vroegtijdig de wedstrijd moet verlaten. Dit resulteert in twee vrije worpen voor de bezoekers. Echter, beide kansen worden gemist, een moment waarop Hoofddorp dichterbij had kunnen komen. Shooters voelt zich na deze situatie gesterkt en benut de situatie optimaal. Jada Koelewijn gaat sterk naar de basket, maakt de and-1 af en vergroot de voorsprong verder. De laatste aanval van de eerste helft is tekenend voor de controle van Shooters: ondanks het aflopen van de schotklok weten ze via een aanvalsrebound alsnog de bal in de buzzer in de basket te leggen, wat zorgt voor een 43-27 ruststand.

De tweede helft begint met een andere energie vanuit Hoofddorp. Ze lijken vastberaden om de wedstrijd te kantelen en beginnen dichterbij te komen. Rosalie Joustra, die dit seizoen regelmatig voor meer dan 30 punten per wedstrijd tekent, vindt nu haar ritme. Ze is wendbaar en gebruikt haar vaardigheden om het verschil terug te brengen. Ze pakt ook een belangrijke steal en weet zes punten op rij te scoren, waardoor de achterstand terug wordt gebracht tot 11 punten. Het lijkt een teken dat Hoofddorp terugkomt in de wedstrijd, maar Mirre Roos heeft daar een ander antwoord op. Ze blijft uiterst alert in de rebounds en rondt sterk af onder het bord, waardoor Shooters opnieuw verder uitloopt. Samen met Marit Kok blijft Mirre Roos een constante dreiging voor de bezoekers. Ondanks dat Hoofddorp via Rosalie Joustra af en toe een punt weet te scoren, is er verder weinig aanvallende steun. Ook Noortje Maas komt een aantal keren goed in positie en weet tweemaal sterk af te ronden onder het bord, wat de voorsprong van Shooters nog verder vergroot naar 60-40 aan het einde van het derde kwart.

Het verschil is inmiddels gemaakt. Hoewel Hoofddorp in het laatste kwart nog enige weerstand biedt, komt hun opleving te laat om de wedstrijd nog te doen kantelen. Diora Sas en Maud van Susteren laten onder het bord nog enkele sterke acties zien, maar Shooters behoudt de controle over de wedstrijd. Estelle Laseur toont nog eens haar trefzekerheid, en Evi Schaap weet met een sterke steal de bal te veroveren. Mirre Roos bekroont haar ijzersterke optreden met een totaal van 23 punten, waarmee ze onmiskenbaar de kracht van de wedstrijd is. Shooters boekt uiteindelijk een overtuigende 78-64 overwinning en blijft daardoor in het spoor van BV Hoofddorp op de ranglijst.